Ειδήσεις

Συνάντηση Β. Λαμπρινού με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης

Με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Βαγγέλη Καπετανάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός για θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καπετανάκης αλλά και ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων κ. Αχιλλέας Βαΐρης εξέθεσαν στο δήμαρχο τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει το κλείσιμο του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει  να σταματήσει την αυτόνομη λειτουργία του, επισήμανε ότι η Κρήτη μένει πλέον χωρίς τμήμα μηχανικών σε τεχνολογικό και σε πανεπιστημιακό επίπεδο και η συγχώνευση με το τμήμα μηχανολόγων ουσιαστικά σημαίνει την πλήρη υποβάθμισή της.

«Αποφοιτούσαν», ανέφερε ο κ. Καπετανάκης, «άριστα εκπαιδευμένοι επιστήμονες που εργάζονται με επιτυχία στις κατασκευές κτιρίων ενώ παρείχε πολύτιμες υπηρεσίες, με πλήθος μελετών που εκπονούνται και επιβλέπονται από το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό του τμήματος».

Β. Λαμπρινός: «Οφείλουμε να στηρίζουμε τις πηγές γνώσεις του νησιού μας»

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα διαθέτει ισχυρά επιστημονικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις πηγές της γνώσης του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.

«Είμαι πεισμένος», τόνισε ο δήμαρχος, «ότι η κατάργηση του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική ανάπτυξη γιατί αποστερεί από την κοινωνία μια ειδικότητα άκρως απαραίτητη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του τοπικού τμήματος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Επιστημονική Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών) κ.κ. Μανόλης Καλλέργης και Μιχάλης Δρετάκης.

Σχόλια