default-image

"Προσωπικό στοίχημα" η παράδοση του δρόμου "Ηράκλειο-Μεσαρά"

Κρήτη
"Προσωπικό στοίχημα" η παράδοση του δρόμου "Ηράκλειο-Μεσαρά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς, προϋπολογισμού 47 εκατ., με 13 εταιρείες να έχουν καταθέσει ήδη φακέλους για τη δημοπράτηση του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου και η παράδοσή του στους πολίτες της Μεσαράς «αποτελεί προσωπικό στοίχημα» για το βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, το μεγαλύτερο κομμάτι που έχει απομείνει είναι και το πιο δύσκολο, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των φακέλων που κατέθεσαν οι 13 μειοδότριες εταιρείες, η έκδοση απόφασης κατακύρωσης, ο τελικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τέλος η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

«Τι έχουν να πουν σήμερα όσοι διαλαλούσαν μόνο αρνητικές ειδήσεις για την εξέλιξη του έργου αυτού το τελευταίο διάστημα;», σημειώνει ο βουλευτής μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, στην οποία αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Σε τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο του δρόμου της Μεσαράς μετά τη δημοπράτηση της εργολαβίας 47 εκατ. €  που αφορά το έργο "Αγία Βαρβάρα-Απομαρμάς", στην οποία συμμετείχαν 13 μεγάλες εταιρίες, όπου ολοκλήρωσαν μόλις χθες Τρίτη την κατάθεση των προσφορών τους.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου που έχει απομείνει και είναι και το πιο δύσκολο, λόγω των κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί. Να θυμίσω ότι περιλαμβάνει κατασκευή της γέφυρας συνολικού μήκους 220 m, κόμβο Πανασσού-Γεργέρης, ολοκλήρωση του στομίου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας, αποκατάσταση των πρανών στο Β14 και όπου αλλού υπάρχει κατολίσθηση προβλέπεται η κατασκευή των σχετικών έργων αντιμετώπισής τους.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των φακέλων που κατέθεσαν οι 13 μειοδότριες εταιρείες, η έκδοση απόφασης κατακύρωσης, ο τελικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολουθεί η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι από 18 έως 24 μήνες.

Τι έχουν να πουν σήμερα όσοι διαλαλούσαν μόνο αρνητικές ειδήσεις για την εξέλιξη του έργου αυτού το τελευταίο διάστημα; Από το να επενδύεις μόνο στην αστοχία και την αρνητική εξέλιξη, είναι χρησιμότερο για τον τόπο μας και τους πολίτες να συμβάλεις και να επιταχύνεις διαδικασίες.

Αποτελεί προσωπικό στοίχημα η συντομότερη ολοκλήρωση και η παραχώρηση του νέου, σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου Ηράκλειο-Μεσαρά στους πολίτες τoυ τόπου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News