default-image

Στο Ηράκλειο το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Κρήτη
Στο Ηράκλειο το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εκκινήσει τις εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Κρήτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" πάνω στις θεματικές ενότητες "Πρωτογενής τομέας", "Τουρισμός" και "Ανάπτυξη/υποδομές".

Μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου θα υπάρξουν σύντομοι χαιρετισμοί και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι 3 θεματικές ενότητες, με αντίστοιχες ανά ενότητα εισηγήσεις πάνω στη θεματολογία "Πρωτογενής τομέας-τουρισμός-υποδομές/ανάπτυξη".

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από φορείς και συνέδρους με βάση το πρόγραμμα ομιλητών της συνδιάσκεψης. Η ώρα λήξης υπολογίζεται στις 7:30 μ.μ.

Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη «εισηγούμαστε προς κοινωνική διαβούλευση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το ειδικό περιφερειακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την Κρήτη στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της χώρας, αναδεικνύοντας τις βασικές ανάγκες και πλεονεκτήματα της περιοχής μας», επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της προηγούμενης Κυριακής κατέδειξε ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Οι βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, άρα τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, με ποια άραγε πολιτική λογική μέσα σε 20 μέρες θα μεταβάλουν άποψη και θα υπερψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δίνοντας παράταση ζωής στη σημερινή παραπαίουσα κυβέρνηση, την οποία μόλις προχθές καταψήφισαν;

Η απόφαση - σε συνεννόηση με την τρόικα - να επισπευτεί η προεδρική εκλογή αποτελεί δείγμα του πανικού της και απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή δημιουργώντας ένα ρεύμα κοινωνικής πλειοψηφίας που συνεχώς διευρύνεται.

Στη ΔΕΘ εξαγγέλθηκε η πραγματοποίηση συνδιασκέψεων σε καθεμιά από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης και τις απόψεις που θα ακουστούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News