default-image

"Με τη βοήθεια των εργαζομένων οι αλλαγές στον τουρισμό"

Οικονομία
"Με τη βοήθεια των εργαζομένων οι αλλαγές στον τουρισμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, όπως και των περιφερειακών αεροδρομίων, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη σύσταση εθνικού αερομεταφορέα, καθώς και τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας την Τρίτη τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του στον τομέα του τουρισμού.

Τόνισε ότι θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το «μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα».

Υποσχέθηκε επίσης τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο, που θα λειτουργεί στα πρότυπα των συνεταιριστικών τραπεζών, και θα δημιουργηθεί είτε με το μετασχηματισμό υπάρχουσας, είτε με τη δημιουργία νέας. Μονάδα της τράπεζας ή θυγατρική της θα εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «σκοπός είναι η επανασύνδεση της τουριστικής ζήτησης να με τις τοπικές οικονομίες».

Για εθνική στρατηγική στον τουρισμό κάνει λόγο από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

Επισήμανε πως το πρόγραμμα έτυχε ευρείας αποδοχής από τους παράγοντες του τουρισμού και πως το πλαίσιό του αλλάζει τους όρους λειτουργίας του παιχνιδιού, καθώς «στόχος είναι να ξαναδούμε τη διαχείριση των στρατηγικών του εργαλείων με δημόσιο έλεγχο».

«Στηριζόμαστε στους 500.000 εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο προκειμένου να αλλάξουμε τα δεδομένα», επισήμανε τέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News