Ειδήσεις

Περιοδεία Κ. Δαμαβολίτη στα Χανιά

Με το δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος στα Χανιά, κ. Δημήτρη Μουντάκη.

Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του βουλευτή στο νομό Χανίων, είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Δαμαβολίτης, αφού ευχήθηκε στο δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε, ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρει, η έλλειψη προσωπικού, οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, τα εμπόδια για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Κισσάμου (που προκύπτουν από την «άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να χαρακτηρίσει επιλέξιμες τις δαπάνες του δευτερεύοντος αποχετευτικού δικτύου»), καθώς επίσης και «η εφιαλτική γραφειοκρατία της χώρας», που δυσχεραίνει διαρκώς το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δαμαβολίτης δήλωσε πρόθυμος να παρέμβει, όπου καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να συνεισφέρει στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο Κισσάμου.

Συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Χανίων

Θέματα του αεροδρομίου αναπτύχθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή Κώστα Δαμαβολίτη με τον αερολιμενάρχη κ. Καστρινάκη. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε συνοδεία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος στο νομό, είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε τις εξελίξεις στο επίμαχο θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Ο κ. Καστρινάκης επισήμανε ότι, παρά τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν γύρω από το όνομα του υποψήφιου για την εξαγορά ομίλου, δεν έχει λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ενώ ανέφερε ότι οι εργασίες επέκτασης και κατασκευής νέου πύργου ελέγχου συνεχίζονται κανονικά.

Ο κ. Δαμαβολίτης, αφού ενημέρωσε τον αερολιμενάρχη για την εκτενή αναφορά του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου στο αεροδρόμιο Χανίων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε για άλλη μια φορά την απογοήτευσή του για το ξεπούλημα ενός υγιούς και κερδοφόρου οργανισμού, που συνιστά τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο συμφέρον του τόπου, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να εκθέτει τον παραλογισμό του όλου εγχειρήματος εντός και εκτός Βουλής.  

Σχόλια