Ειδήσεις

Κι όμως υπάρχει Άγιος Βασίλης

Ο αγαπημένος άγιος των παιδιών υπάρχει και την απόδειξη παρέχει η ίδια η τεχνολογία. Συντονιστείτε με τα εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης την παραμονή των Χριστουγέννων και δείτε το ταξίδι του στον κόσμο!

Ο Εθνικός Οργανισμός Εναέριου Ελέγχου Η.Π.Α και Καναδά είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πιστοποίησης της ύπαρξης του Άγιου Βασίλη. Όπως αναφέρεται στην επίσημη, εξειδικευμένη για την περίσταση, σελίδα του οργανισμού, η NORAD ακολουθεί τα ίχνη του Άϊ Βασίλη από το 1955. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω των σούπερ εξελιγμένων ραντάρ και των δορυφόρων της υπηρεσίας ωστόσο από το 1998 μπήκαν στο παιχνίδι και οι SantaCams.

Όπως γράφει το  pathfinder.gr, οι SantaCams ενεργοποιούνται την 24η Δεκεμβρίου και  βιντεοσκοπούν τον Άγιο απ' όπου περνάει, αποτελώντας αδιάψευστους μάρτυρες της δράσης του. Όποιος θέλει να δει τον Άϊ - Βασίλη και τους ταράνδους του δεν έχει παρά να συντονιστεί στο site του οργανισμού την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Microsoft έχει συνάψει συμφωνία με τον «επίσημο παρατηρητή του Άγιου Βασίλη» όπως αυτοαποκαλείται η NORAD, και έχει επιστρατεύσει Internet Explorer και Bing για να παρακολουθήσει το ταξίδι του Αγίου από την Λαπωνία μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

«Καλά όλα αυτά» σκέφτηκαν οι «μάγοι» της χαρτογράφησης στην Google και αφού πείστηκαν από τους ισχυρισμούς και την αξιοπιστία της NORAD, αποφάσισαν να βάλουν κι εκείνοι ένα λιθαράκι στο πνεύμα των εορτών, ανιχνεύοντας την διαδρομή του Άϊ - Βασίλη από την αρχή έως το τέλος. Και όχι μόνο αυτό: αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν και στο χωριό του Αγίου για να τον παρακολουθούμε στις προετοιμασίες του μέχρι να έρθει η παραμονή των Χριστουγέννων.

Η αλήθεια είναι ότι η NORAD συνεργαζόταν με την Google τα προηγούμενα χρόνια αλλά τι καλύτερο από δύο διαφορετικές, αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη; Φυσικά όσοι είναι συντονισμένοι στην εφαρμογή Santa Tracker θα μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του Αγίου σε Google Earth και Google Maps στις 24 του Δεκέμβρη (ούτε οι τύποι στην Google αστειεύονται). Στην σελίδα της desktop PC εφαρμογής θα βρείτε αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, καθώς και ένα ημερολόγιο με «δώρα» που θα ανοίγουν κάθε μέρα του μήνα που διανύουμε αποκαλύπτοντας παιχνίδια και πληροφορίες για τον αγαπημένο των παιδιών.

Σχόλια