Ειδήσεις

Πρόταση ψηφίσματος με αφορμή τη μη έκδοση άδειας Ρωμανού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου με αφορμή την μη έκδοση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό και καλεί την κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε ο Νίκος Ρωμανός και κάθε άλλος κρατούμενος να μπορεί να συμμετέχει αυτοπρόσωπα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ανησυχία διαπιστώνει την πεισματική άρνηση κυβέρνησης και δικαστηρίων να δώσουν στο Νίκο Ρωμανό τη δυνατότητα να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε. Άρνηση η οποία με την σειρά της τροφοδοτεί την ένταση με πολλούς αποδέκτες και πιθανές προβοκάτσιες. Αποπροσανατολίζει τη νεολαία και τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα και τον αγώνα που δίνουν, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - Τρόϊκας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Θεωρεί ότι οι αιτιάσεις γύρω από την υποδικεία του για άλλες σοβαρές υποθέσεις που αποτελούν τη βάση στις δικαστικές αποφάσεις, μπορούν να ξεπεραστούν με νομοθετική ρύθμιση. Γιατί άλλωστε να μην ρυθμιστεί έτσι νομοθετικά, τη στιγμή που προωθείται η εξίσου έωλη νομοθετική ρύθμιση περί παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία όμως προσκούει στους στοιχειώδεις εκπαιδευτικούς κανόνες που προβλέπουν την παρουσία του φοιτητή στα εργαστήρια κ.λπ.;», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

«Με δεδομένο πως η μόρφωση ως κοινωνικό αγαθό, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και παράλληλα υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει ισότιμα σε όλους και κυρίως αφού γίνεται δεκτό πως η εκπαίδευση αποτελεί συστατικό στοιχείο της κοινωνικής επανένταξης, θεωρούμε αναγκαίο και επιβεβλημένο να ινακοποιηθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε ο Νίκος Ρωμανός και κάθε άλλος κρατούμενος να μπορεί να συμμετέχει αυτοπρόσωπα στην εκπαιδευτική διαδικασία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια