default-image

"Διαμορφώνοντας την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική", στα Χανιά

Κρήτη
"Διαμορφώνοντας την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική", στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Smart Islands ένα μοντέλο για τη μετάβαση των νησιών της Ευρώπης στην οικονομική ευημερία, την εργασία και την αειφόρο ανάπτυξη" είναι το θέμα του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και το δίκτυο Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων (INSULEUR) την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 9:30 το πρωί στα Χανιά και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν σε δημόσια ακρόαση στη Κρήτη οι προτάσεις και οι θέσεις του INSULEUR και της ΕΟΚΕ για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσία του Προέδρου της ΕΟΚΕ, Henri Malosse.

Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει βασικούς παράγοντες από την Κρήτη και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι παρουσιάσεις και οι διαδραστικές αντιπαραθέσεις (debates) κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα εξετάσουν το ρόλο των έξυπνων νησιών ως εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παρουσίαση προϊόντων έρευνας από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Συνόδου του INSULEUR, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου, το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνουν εκδήλωση στο ΚΑΜ με θέμα "Πολυτεχνείο Κρήτης: από την Έρευνα στην Πράξη".

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση-προβολή των αποτελεσμάτων-προϊόντων έρευνας από ερευνητικά προγράμματα ή διπλωματικές-μεταπτυχιακές εργασίες που παρουσιάζουν πρακτικό ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων και της Κρήτης ευρύτερα.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

• 3Dcrete -Μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα για την τρισδιάστατη διαδραστική παρουσίαση των Μνημείων της Κρήτης και την εξέλιξή τους στον χρόνο

• Σύστημα διαχείρισης ενέργειας μέσω web για την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας σε νοσοκομεία

• Ξενοδοχεία μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης

• Διαγνωστικά Απεικονιστικά Συστήματα για την πρώιμη διάγνωση προ-καρκινικών αλλοιώσεων και τη μη-καταστρεπτική ανάλυση

Γ.Σ. ΕΟΑΕΝ

Στο μεταξύ στις 9 το πρωί του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ η 36η τακτική Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομιλίες των Henri Malosse, εκπροσώπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Προέδρων Ελληνικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News