default-image

Οργή στους δήμους για τις μονάδες βιομάζας

Κρήτη
Οργή στους δήμους για τις μονάδες βιομάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα οργής από δημάρχους της ενδοχώρας μετά το "πράσινο φως" που άναψε σε έναν μεγάλο αριθμό επενδύσεων για μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Το πράσινο φως στους περιβαλλοντικούς όρους μονάδων βιομάζας, έρχεται μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και με τις αντιδράσεις να είναι σφοδρές στη Μεσσαρά, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων επενδυτών.

Με κοινή  επιστολή - διαμαρτυρίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, απαντούν άμεσα 5 δήμαρχοι της Κρήτης και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων, Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Σητείας.

Συνολικά 50 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από υποψήφιους επενδυτές, εκ των οποίων οι 5 αφορούν τον Δήμο Γόρτυνας, οι 4 τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, οι 2 τον Δήμο Φαιστού, μία αίτηση αφορά περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και 2 αιτήσεις αφορούν περιοχές στον Δήμο Σητείας.

«Αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς» απαντούν δήμαρχοι ενώ ορισμένοι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα καταστροφικά όπως είπαν σχέδια που δρομολογούνται στη περιοχή τους.

Θολό είναι το τοπίο και σε σχέση με τα υλικά που θα χρησιμοποιούν οι μονάδες βιομάζας…

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News