default-image

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό

Ελλάδα
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κατάμεστο από τουριστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του για τον τουρισμό το μεσημέρι της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου.

Η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έδωσε το στίγμα της πολιτικής συγκυρίας, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα σκληρά εκβιαστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία τα δυο τελευταία χρόνια και στη διολίσθηση της σε νέο Μνημόνιο, με ακόμα πιο καταστροφικές συνέπειες για όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Τέλος, παρουσίασε τις γενικές αφετηρίες των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, στα πλαίσια ενός νέου Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και εξόδου από το Μνημόνιο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις βασικές αιχμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τουρισμός, όπου θα μεγεθύνονται όχι μόνο ορισμένα μεγέθη, αλλά οι θετικές επιδράσεις στην κοινωνία. Η κοινωνική ανταποδοτικότητα στον τουρισμό ταυτίζεται με τη σύνδεση του τουρισμού με το υπόλοιπο παραγωγικό πλέγμα και τη διάχυση των οφελών του στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα με παρεμβάσεις από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Τσακίρη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ κ. Προύντζο.

Όπως αναφέρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις προγραμματικές θέσεις του, συνεχίζει τη διαβούλευση ισότιμα με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Οι ομιλίες των κ. Κριτσωτάκη και Τσίπρα στην εκδήλωση:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News