default-image

ΔΡΑΣΗ: Οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν

Ελλάδα
ΔΡΑΣΗ: Οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής πρέπει να συνοδευτεί από μείζονα πολιτική πρωτοβουλία.

Αν οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές χωρίς συμφωνία με την Ευρώπη, η χώρα κινδυνεύει. Οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν. Αυτό απαιτεί τόσο την επιλογή του κατάλληλου προσώπου ως υποψηφίου Προέδρου, όσο και την ανάληψη μιας πρωτοβουλίας ριζικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, που θα διευκολύνει την ψήφισή του. 

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο Πρόεδρο, επιλογές που αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία, όπως δυστυχώς έχουμε δει στο παρελθόν, δεν τιμούν τον θεσμό, ούτε τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Ο νέος ή η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει, με την προσωπικότητα, το έργο και την μέχρι σήμερα προσφορά του/της στη χώρα, να συμβολίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ενότητα και την προσήλωση στον στόχο για ένα καλύτερο μέλλον που χρειαζόμαστε σήμερα, ώστε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό περιβάλλον επισημαίνουμε ότι το «πιστόλι στον κρόταφο», μέσω της ακραίας αστάθειας που θα προκαλέσουν οι πρόωρες εκλογές, μπορεί να εκπυρσοκροτήσει και αντίθετα απ' ό,τι αναμένει η κυβέρνηση, που ανέλαβε την πρωτοβουλία επίσπευσης της εκλογής Προέδρου.

Για αυτό και κάνουμε έκκληση, τόσο στα κυβερνητικά κόμματα όσο και στους βουλευτές που μπορεί να σχηματίσουν την προεδρική πλειοψηφία  να αναλάβουν παράλληλα μια μείζονα πολιτική πρωτοβουλία. Το περιεχόμενο το έχουμε ήδη περιγράψει.

Κυβέρνηση ευρύτερης δυνατής αποδοχής από την παρούσα Βουλή μέχρι το τέλος της τετραετίας, που θα εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων και άμεση ψήφιση της απλής αναλογικής, ώστε να αποφορτιστεί μόνιμα το πολιτικό κλίμα και να διευκολυνθεί η ανανέωση του πολιτικού συστήματος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News