default-image

Και επίσημα... Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελλάδα
Και επίσημα... Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα πρόκειται για την κοινή υποψηφιότητα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς συμφώνησαν στο πρόσωπο του κ. Δήμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Σταύρος Δήμας είναι ένας πολιτικός άνδρας σοβαρός και καταξιωμένος, με ευρωπαϊκές περγαμηνές και ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο εντός των συνόρων όσο και στην Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που εκτιμάει η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα».

«Ένα πρόσωπο», είπε, «που ενώνει και εμπνέει, εμπνέει σοβαρότητα και σεβασμό. Με την εκλογή του νέου Προέδρου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες, εφόσον αυτές χρειαστούν».

Αποτέλεσμα... διεργασιών

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τους Σαμαρά-Βενιζέλο να είχαν καταλήξει χθες στο πρόσωπο του Αλέκου Παπαδόπουλου (το όνομά του "έπαιζε" γερά στα σχετικά δημοσιεύματα, παρότι εμφανίστηκε... ξαφνικά προχθές) και μάλιστα να του το έχουν ήδη ανακοινώσει. Ωστόσο την ύστατη ώρα τέθηκε... ευρωπαϊκό βέτο για το πρόσωπο του Αλ. Παπαδόπουλου, με τους Σαμαρά και Βενιζέλο να καταλήγουν στη συνέχεια στο όνομα του Σταύρου Δήμα, το οποίο έγινε ευμενώς δεκτό και στην Ευρώπη.

Όλα αυτά βεβαίως είναι μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες και αναμένεται στις επόμενες ώρες να γίνουν γνωστά πολύ περισσότερα παρασκηνιακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News