default-image

Στέλνουν 1.500 άντρες στο Ιράκ κατά τoυ ISIS

Κόσμος
Στέλνουν 1.500 άντρες στο Ιράκ κατά τoυ ISIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χώρες μέλη του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος έχει αναλάβει δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι έτοιμες να αναπτύξουν περίπου 1.500 άνδρες στο Ιράκ, προκειμένου να βοηθήσουν τη Βαγδάτη στον αγώνα που διεξάγει εναντίον των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ο αμερικανός υποστράτηγος Τζέιμς Τέρι τη Δευτέρα.

Ο υποστράτηγος Τέρι, ο οποίος συντονίζει τις επιχειρήσεις του συνασπισμού, δήλωσε ότι τα κράτη μέλη του δεσμεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα (2η-3η Δεκεμβρίου) να στείλουν σχεδόν 1.500 άνδρες για να εκπαιδεύσουν και να συνδράμουν τις ιρακινές δυνάμεις, πέραν των Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων που βρίσκονται ήδη επί του πεδίου ή πρόκειται να αναπτυχθούν στο Ιράκ

Ο Τέρι έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Κουβέιτ, όπου ταξίδεψε συνοδεύοντας τον υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ. Σύμφωνα με όσα είπε ο υποστράτηγος Τέρι, μαζί με τους -έως και 3.100- Αμερικανούς στρατιώτες που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει εντολή να αναπτυχθούν στο Ιράκ, η συνολική χερσαία δύναμη του συνασπισμού στην ιρακινή επικράτεια θα φθάσει τους 4.500-4.600 άνδρες.

Ο υποστράτηγος Τέρι απέφυγε να διευκρινίσει ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των επιπλέον στρατιωτών, σημείωσε πάντως ότι η δύναμη αυτή θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο τμήμα του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος, όσον αφορά τη συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, πλέον αποτελείται από σχεδόν 40 χώρες.

«Νομίζω ότι πλέον τα πάμε αρκετά καλά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στρατιωτών επί του πεδίου», σημείωσε ο Τέρι, όπως γράφει το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News