Ειδήσεις

Απογοήτευση και οργή για την πολιτική της κυβέρνησης

Την απογοήτευση και την οργή τους εκφράζουν μιλώντας στο Ράδιο 9,84 εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε θέματα πολιτικής και οικονομίας, μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι αυτός χτίζεται πάνω σε κοινωνικά ερείπια και περικόπτει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες σε παιδεία και υγεία, ενώ για τους μικρομεσαίους της χώρας η απούσα ανάπτυξη βάζει τη θηλιά στην επιχειρηματικότητα.

«Τελειώνουν οι αντοχές και οι ανοχές της κοινωνίας», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης, προσθέτοντας πως πρόκειται για προϋπολογισμό που χτίζεται πάνω σε κοινωνικά ερείπια.

«Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Δεν έγινε καμιά διαβούλευση με την κοινωνία, κόβουν τα κονδύλια από την παιδεία, κλείνουν τα σχολεία, καταστρέφουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων», η θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ Λάζαρου Μάρκου στο Ράδιο 9,84.

«Ο προϋπολογισμός αυτός πρέπει να ανατραπεί. Η δημόσια υγεία βάλλεται ανεπανόρθωτα και οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτό που τους περιμένει θα είναι πολύ σκληρό», η θέση του προέδρου του σωματείου εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ Θέμη Φραγκιαδάκη.

Για ανάπτυξη που «παραμένει στα χαρτιά» και «στραγγαλισμό» της μικρομεσαίας επιχείρησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης επαναλαμβάνοντας ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Δραματικές οι εξελίξεις σύμφωνα με τον ίδιο για τους συναδέλφους του που δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές τους, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας. Από τους 390.000 οφειλέτες, είπε, μόνο οι 15.000 - ή ποσοστό 4% - μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕ.

Σχόλια