Ειδήσεις

Κάλεσμα συνταξιούχων για ανατροπή "των αντιλαϊκών πολιτικών"

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το νέο πακέτο απαιτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ είδε το φως της δημοσιότητας μετά την τελευταία συνάντηση της κυβέρνησης μαζί τους. Από αυτό φαίνεται καθαρά ότι η τρόικα όσο τρώει τις σάρκες του φτωχοποιημένου λαού με τις ευλογίες της κυβέρνησης (άσχετα με τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της) τόσο της ανοίγει η όρεξη να πετσοκόψει ακόμα περισσότερο δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από το εξωτερικό, που έγινε η συνάντηση, μας έρχονται τα μαντάτα για κατάργηση του ΕΚΑΣ, παραπέρα πάγωμα για άλλα 2 χρόνια στις από το 2008 παγωμένες και "κουρεμένες" συντάξεις μας, 6.500 αντί για 4.500 ένσημα για συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου, 20% μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ κ.ά. Οι απαιτήσεις των εκπρόσωπων του κεφαλαίου και προθυμία της κυβέρνησης για την εφαρμογή μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Πρόκειται για βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μάαστριχτ και Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρώνουν για ακόμα μια φορά το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι μόνο στη χώρα μας.

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα λόγο να πέφτουν θύματα αυτών των πολιτικών. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας τάζουν από δεξιά και αριστερά. Απαιτούμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα:

*Την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος άδειας.

*Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

*Την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 ετών.

*Την άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

*Την επαναφορά των προγραμμάτων λουθροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

*Την άμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

*Την κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Ο αγώνας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων μας αιτημάτων και την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών θα συνεχίσει αταλάντευτα. Δεν έχουμε άλλες επιλογές».

Σχόλια