default-image

Ξεχείλισε ο κουμπαράς της αγάπης στην γιορτή των "CretaMums"

Κρήτη
Ξεχείλισε ο κουμπαράς της αγάπης στην γιορτή των "CretaMums"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν περισσεύει η αγάπη , η αλληλεγγύη ,η θέληση για βοήθεια προς συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται , το αποτέλεσμα είναι μοναδικό σκορπώντας διάχυτα χαμόγελα και πλημμυρίζοντας με ικανοποίηση τις ανθρώπινες ψυχές όλων ενόψει και Χριστουγέννων.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το φετινό  παζάρι των "CretaMums" που με την συνεργασία της Μουσικής Σχολής "Ωδή" και τη Σχολής Χορού "Εν Χορώ" οργάνωσαν  μια ολόκληρη γιορτή με μουσική, χορό, κουκλοθέατρο, εικαστικά εργαστήρια και παζάρι με χειροποίητα στολίδια και δώρα την  περασμένη Κυριακή στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

Μάλιστα το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα έσοδα και τις δράσεις ξεπέρασε τα 1800 ευρώ σε διάστημα μόλις λίγων ωρών,  χρήματα που θα διατεθούν με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Καθ όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και πλημμυρίσουν από συναισθήματα αγάπης και χαράς συμμετέχοντας και παρακολουθώντας τις όμορφες δράσεις που είχαν οργανωθεί όπως χορευτικά δρώμενα ,μουσικοθεατρικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες μελωδίες ,εργαστήρια για κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών , ακόμη και κουκλοθέατρο .Ενώ την παράσταση έκλεψε για μία ακόμη φορά το παζάρι που είχαν επιμεληθεί οι Cretamums και οι γονείς των μαθητών της Ωδής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, υποστηρίζει 300 οικογένειες του Ηρακλείου, στην πλειονότητά τους πολύτεκνες, παρέχοντάς τους συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια και σχολικά βοηθήματα. «Όσοι θέλουν, μπορούν την ημέρα της γιορτής να φέρουν είδη όπως αλάτι, χαρτοπετσέτες, μπισκότα και χυμούς για παιδιά (των 210 ml), κονσέρβες, μακαρόνια, βρεφικές κρέμες, οδοντόκρεμες και άλλα είδη υγιεινής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News