Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ήταν απεργός πείνας και... το 1981 ο Μιχελογιαννάκης

Ένα από τα θέματα που οδήγησαν τον γιατρό Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην απεργία, είναι και το να ξεσηκωθούν, επιτέλους, οι Έλληνες από τους καναπέδες. Και έχει δίκιο…

Αν πάντως νομίζετε ότι είναι η πρώτη φορά που ο γιατρός κατέρχεται σε απεργία πείνας, κάνετε λάθος! Αν η μνήμη μου δεν με απατά, ήταν το 1980 ή '81, όταν όντας φοιτητής στην Ιταλία, ζητούσε μετ' επιτάσεως μετεγγραφή στην ημεδαπή.

Ομολογουμένως είχε όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, πλην όμως, δεν διέθετε (τω καιρώ εκείνω) πολιτικό "δόντι" και το "σύστημα", δεν του επέτρεπε! Ο γιατρός λοιπόν, πήρε το αντίσκηνό του και το 'στησε έξω από τα προπύλαια!

Ένα "πουλάκι" μου ψιθύρισε ότι κάποιος Βιαννίτης, καλός του φίλος, του πήγαινε γιαουρτάκια στα… μουλωχτά τα οποία τα έκρυβε στο Οφθαλμιατρείο και ο γιατρός πήγαινε τη νύχτα και τα έτρωγε!

Ασφαλώς σήμερα, που έχει περισσότερους φίλους, τα γιαουρτάκια θα είναι ανάλογης ποσότητας. Τότε επέτυχε το σκοπό του και η πολυπόθητη μετεγγραφή πραγματοποιήθηκε. Άντε να δούμε, θα τα καταφέρει και τώρα να ξεσηκώσει τους Έλληνες από τους καναπέδες;       

Μ.Σ.

Σχόλια