default-image

Πακέτο 900 χιλ. για την προβολή της Κρήτης

Κρήτη
Πακέτο 900 χιλ. για την προβολή της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλούς στόχους θέτει για τη νέα τουριστική σεζόν του 2015 η περιφέρεια Κρήτης. Το νέο πακέτο χρηματοδότησης ύψους 900 χιλιάδων ευρώ αναμένεται  σύμφωνα με εντεταλμένα στελέχη της περιφέρειας να διατεθεί αποκλειστικά για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος , την ανάδειξη τους αλλά και την ανάπτυξη της Κρήτης.

Με τον προϋπολογισμό του προγράμματος - πέρυσι - να αγγίζει τις 590 χιλιαδες ευρώ και φετος σχεδόν  να διπλασιαζεται,  η περιφέρεια Κρητης ριχνει πλεον το βαρος στον τομεα τουρισμου που το 2014 με 2,1 δισεκατομμυρια ευρω από τις τουριστικες εισπραξεις αναμενεται να συμβαλει  καθοριστικά στο Εθνικο Ακαθαριστο Εγχωριο Προιον.  Το σχετικό πρόγραμμα για την προβολή του τουρισμού, πέρασε σήμερα από το Περιφερειακό Συβμούλιο κατά πλειοψηφία.

Συμφωνα με τον εντεταλμενο Περιφερειακο Συμβουλο της ΠΕρειφερειακης Ενοτητας Νομου Ηρακλειου Μιχαλη Βαμιεδακη, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προβολή της Κρήτης "παντού". Δηλαδή, να διαφημιστεί η Κρήτη μέσα από επαγγελματίες δημοσιογράφους, bloggers και κάθε διαθέσιμο μέσο προβολής, ώστε να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους παραλήπτες.

Για το λόγο αυτό, η Κρήτη πρόκειτα να συμμετάσχει συνολικά σε 16 εκθέσεις προβολής, μεταξύ των οποίων θα είναι οι μεγαλύτερες (λ.χ. στο Βερολίνο, το Παρίσι και η Μόσχα).  Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα, θα επιχειρηθεί να αναδειχτούν και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Κρήτης, προκειμένου να προσελκύσει το νησί και επισκέπτες που να αναζητούν κάτι διαφορετικό και να είναι διατεθειμένοι... να πληρώσουν γι' αυτό.

Βεβαίως η κύρια στόχευση του τουρισμού της Κρήτης (λόγω των δεδομένων τουριστικών υποδομών) δε μπορεί παρά να είναι ο μαζικός τουρισμός, κι άλλωστε αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί η συμμετοχή στις μεγάλες εκθέσεις.

Ο Μιχαλης Βαμιεδακης δεν παρέλειψε σε δηλωσεις του νακανει την αποτιμηση για την τουριστικη σεζον που ολοκληρώνεται κανωντας δηλωνοντας πως η χρονια κλεινει με τα καλυτερα αποτελεσμα συγκριτικα με την περσινή χρονια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News