default-image

Σημαντική δήλωση-δέσμευση του Β. Κεγκέρογλου

Κρήτη
Σημαντική δήλωση-δέσμευση του Β. Κεγκέρογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποδέχτηκαν με χαρά και βαθιά ανακούφιση τη δήλωση-δέσμευση που έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ανέφερε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσμοθετείται το μοντέλο οικογενειακού τύπου φροντίδας, όπως των Παιδικών Χωριών SOS, ως εναλλακτικό πλαίσιο Μονάδων Προστασίας Παιδιού.

Επιπρόσθετα, γίνεται αποδεκτή και παραδεκτή η ύπαρξη μικρών Σπιτιών με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διέπουν τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS και, το πιο σπουδαίο, η δυνατότητα συνύπαρξης διαφορετικών ηλικιών παιδιών και βέβαια των φυσικών αδελφών μέσα σε αυτά τα Σπίτια.

Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι δυνατή όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας νέων ανάλογων προγραμμάτων οικογενειακής φροντίδας όπως αυτή που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε άμεσα η συνεργασία με τη γενική γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου, τον διευθυντή Προστασίας Οικογένειας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Πρόνοιας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ευχαριστούν τους χιλιάδες ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ένωσαν τη φωνή τους με τη φωνή των ανθρώπων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλισθεί το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και, βέβαια, τον υφυπουργό και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση του θέματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News