default-image

Τελευταία βόλτα με τη μηχανή για το νεαρό γυμναστή

Τελευταία βόλτα με τη μηχανή για το νεαρό γυμναστή

Δυστυχώς γι' άλλη μια φορά οι επικίνδυνες στροφές στο ύψος των Σισσών αποδεικνύουν πως πρόκειται τελικά για το χειρότερο οδικό σημείο της Κρήτης. Εκεί όπου μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί τέσσερις συνάνθρωποί μας, ήρθε χθες να προστεθεί και άλλος ένας.

Θύμα της ασφάλτου στο πιο αιματοβαμμένο σημείο, που βρίσκεται στο Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού, έπεσε ένα παλικάρι μόλις 30 ετών. Πρόκειται για το δικυκλιστή Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος διατηρούσε γυμναστήριο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, όπου και διέμενε.

Ο άτυχος άνδρας κινούνταν με μοτοσυκλέτα στο ΒΟΑΚ, στο ύψος των Σισσών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συγκρούστηκε νωρίς χθες το μεσημέρι με Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ζευγάρι τουριστών και είχε αντίθετη κατεύθυνση. και συγκεκριμένα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο. Οι συνθήκες που έγινε το δυστύχημα βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το βέβαιο είναι πως επρόκειτο για σύγκρουση πλαγιομετωπική και σφοδρή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του άτυχου παλικαριού.

Επιτόπου έσπευσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο το μόνο που μπορούσε να γίνει πλέον για τον 30χρονο ήταν να μεταφερθεί η σορός του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί και τυπικά ο θάνατός του.

Τραγωδία

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και οδύνη στην τοπική κοινωνία του Κοκκίνη Χάνι.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και ο αδελφός του, αλλά και η αρραβωνιαστικιά του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε ο άνθρωπός τους, ο οποίος μάλιστα ήταν λάτρης των δύο τροχών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο πατέρας του θύματος λέγεται Νίκος και έχασε το παιδί του μία μέρα μετά την ονομαστική του εορτή. Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν μέλος γνωστής οικογένειας της περιοχής και είχε τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία. Το τελευταίο διάστημα ήταν μνηστευμένος και προσεχώς επρόκειτο να αρχίσει τη δική του οικογένεια.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, στου Κοκκίνη Χάνι, από τον Ιερό Ναό Άξιον Εστί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μοτοσυκλετιστής φορούσε κράνος, το οποίο ωστόσο δε στάθηκε ικανό να τον κρατήσει στη ζωή. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, το εν λόγω τροχαίο αναδεικνύει το θέμα της ανάγκης σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, προκειμένου τα μέσα παθητικής ασφάλειας των οχημάτων να είναι αποτελεσματικά.

Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται από την άλλη για ένα σημείο καρμανιόλα και μάλιστα το χειρότερο τόσο στο ΒΟΑΚ, όσο και σε όλη την Κρήτη. Ο κ. Λιονάκης επισημαίνει ότι στις στροφές των Σισσών μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί συνολικά 5 άτομα.

Αξίζει παράλληλα να τονιστεί, όπως σημείωσε ο κ. Λιονάκης, πως τα τελευταία 14 χρόνια σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου έχουν σκοτωθεί 24 άνθρωποι! Ο θάνατος του 30χρονου δικυκλιστή πάντως ανεβάζει τους νεκρούς της ασφάλτου για το τρέχον έτος στους 56, ενώ πέρυσι όλο το χρόνο είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 66 άτομα στην Κρήτη.

Τροχαίο με σοβαρούς τραυματισμούς στη Μεσαρά

Στο μεταξύ, προχθές στην περιοχή της Μεσαράς σημειώθηκε άλλο τροχαίο αρκετά σοβαρό, με δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν με Ι.Χ. στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Το τροχαίο σημειώθηκε συγκεκριμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου στους Αγίους Δέκα. Οι δύο τραυματίες φέρουν πολλαπλά κατάγματα.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News