default-image

Ο τρόμος κυριαρχεί στα χωριά…

Κρήτη
Ο τρόμος κυριαρχεί στα χωριά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φόβος και ο τρόμος κυριαρχεί στα χωριά, με τους πολίτες της ενδοχώρας, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να κινδυνεύουν να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες οι οποίοι "χτυπούν" αδιακρίτως και θρασύτατα μεσημέρι, βράδυ, μεσάνυχτα, ακόμα και τις πρωινές ώρες υπό το φως της ημέρας.

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, το κλίμα της ανασφάλειας μεγαλώνει και στους κατοίκους της Βόνης, που το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο διαρρηκτών που λεηλατούν την περιοχή. Φοβούμενοι τα χειρότερα, ζητούν μέτρα προστασίας και αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας.

Στο μάτι των άγνωστων δραστών μπαίνουν τα πάντα... χρυσαφικά, χρήματα, αρνιά, κότες, κουνέλια, ζωοτροφές, άχυρα και όχι μόνο. Άγνωστοι δράστες λεηλατούν την ενδοχώρα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι πολίτες να οπλοφορούν, στην προσπάθειά τους να προφυλαχτούν. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχουν σταθεί τυχεροί, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, επειδή ευτυχώς δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με τους δράστες. Έχοντας όμως κακό προαίσθημα, όπως επισημαίνουν εκφράζοντας την έντονη αγωνία και το φόβο που τους κυριεύει, ότι το... μοιραίο δε θα αργήσει να συμβεί, ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους, την ώρα που άγνωστοι δράστες συνεχίζουν ανενόχλητοι να ρημάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μη ξέροντας πώς να προστατευτούν, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών, η ανησυχία τους εντείνεται ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Πολίτες της Βόννης τρέμουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ ηλικιωμένοι κοιμούνται με το όπλο κάτω από το μαξιλάρι. Ακόμα και οι επαγγελματίες της περιοχής κλείνουν νωρίς τα καταστήματά τους για να πάνε σπίτι μη τυχόν και βρεθούν αντιμέτωποι με τους ληστές, ενώ την ίδια στιγμή διπλοκλειδώνουν τις πόρτες, μη έχοντας άλλο τρόπο να προφυλαχθούν.

Όπως τονίζουν, το κακό στην περιοχή έχει παραγίνει, καθώς καταγράφηκαν 33 κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε ένα μόλις δίμηνο, με τους άγνωστους δράστες να κλέβουν από οικόσιτα ζώα μέχρι ό,τι πολύτιμο μπορούν να βρουν σε σπίτια και σε στάβλους, από όπου φεύγοντας παίρνουν μαζί τους τα ζώα, αλλά και σε αποθήκες, από όπου "σηκώνουν" εργαλεία, μέχρι και τις προμήθειες που έχουν αγοράσει οι κάτοικοι για να βγάλουν το χειμώνα!

Ζ. Καλογεράκης: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

«Άμεσα μέτρα πρέπει να λάβει το αρμόδιο υπουργείο», δήλωσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης. Μάλιστα, αναφερόμενος στα κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται στην περιοχή, είπε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάτοικοι της υπαίθρου αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία». Ο ίδιος τόνισε πως «πρέπει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να στελεχώσει με βάση το οργανόγραμμα τα αστυνομικά τμήματα της ενδοχώρας ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ελέγχου και αστυνόμευσης».

«Πρόκειται για διαρρήξεις σπιτιών, στάβλων, αποθηκών και επαγγελματικών χώρων, όπως πρατήρια βενζίνης, καφενεία, ταβέρνες κ.λπ. Οι άνθρωποι πετάγονται στο σχολείο να πάρουν το παιδί τους ή στο χωράφι να κάνουν μια δουλειά και γυρνώντας σπίτι το βρίσκουν διαρρηγμένο. Είναι θέμα χρόνου. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, δε θα γλιτώσουμε την περίπτωση ο δράστης να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα και τότε είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Γι' αυτό και οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να επιληφθούν του θέματος», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πατρωνάκης.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News