default-image

Προορισμός Μετέωρα

Ταξίδια
Προορισμός Μετέωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σε όσους έχουν τη δυνατότητα και καταφέρουν να ξεκλέψουν χρόνο για ένα ταξιδάκι, προτείνουμε Καλαμπάκα και Μετέωρα.

Τα Μετέωρα με την πόλη της Καλαμπάκας βρίσκονται στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό άκρο της πεδιάδας της Θεσσαλίας, μόλις 20 χλμ βορειότερα της πόλης των Τρικάλων.

Οι βράχοι των Μετεώρων υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα και με την απόκοσμη ομορφιά τους αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να δούνε από κοντά και να θαυμάσουν αυτό το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο.

Στις απόκρημνες και γυμνές κορυφές των βράχων των Μετεώρων δημιουργήθηκε η πολιτεία του Ανατολικού Ορθόδοξου Ασκητισμού. Η μοναστική ιστορία των Μετεώρων αρχίζει από τον 11ο αιώνα, όπου μέσα στις κοιλότητες των βράχων καταφεύγουν ασκητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στις κορυφές των βράχων ιδρύθηκαν συνολικά 24 μοναστήρια, καθώς και πολλά ερημητήρια, και ασκητάρια.

Η Καλαμπάκα είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα Μετέωρα και όχι μόνο. Η περιοχή προσφέρετε και για σπορ. Η αναρρίχηση στους βράχους είναι μια πρόταση - πρόσκληση για τους τολμηρούς.

Γενικότερα, η Καλαμπάκα προσφέρεται για διακοπές. Διαθέτει όλες τις υποδομές που θα κάνουν την παραμονή σας άνετη και σας αφήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News