default-image

Δήμαρχος προς καταληψίες: "Εγκαταλείψτε το Δημαρχείο"

Κρήτη
Δήμαρχος προς καταληψίες: "Εγκαταλείψτε το Δημαρχείο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε ημέρες κλείνει η κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου και φαίνεται ότι η υπομονή του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού... εξαντλείται!

Με δήλωσή του ο κ. Λαμπρινός, απευθυνόμενος στους νεαρούς καταληψίες, τους καλεί να εγκαταλείψουν το Δημαρχείο ώστε να αποδοθεί ο χώρος ξανά στην δημοτική Αρχή.

Η δήλωση του κ. Λαμπρινού έχει ως εξής:

«Από την προηγούμενη Τετάρτη το Δημαρχείο τελεί, ως γνωστόν, υπό κατάληψη από μια ομάδα νεαρών συμπολιτών. Η κατάληψη αυτή, όπως δηλώθηκε από μέρους τους, επρόκειτο να έχει συμβολικό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Aλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και για το δικαίωμα του νεαρού Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί τις σπουδές του εκτός των φυλακών.

Η δημοτική Αρχή επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία απέφυγε να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση. Ήδη όμως, και ενώ παρήλθαν πέντε εικοσιτετράωρα από την ημέρα της συμβολικής αυτής κατάληψης, ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα οι δημότες του Ηρακλείου παρεμποδίζονται να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, πολλές εκ των οποίων έχουν μάλιστα επείγοντα χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ του αμέσου κινδύνου απώλειας σημαντικών δικαιωμάτων τους.

Ενόψει όλων των παραπάνω καλούμε τους νεαρούς συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν την έκταση των προβλημάτων που δημιουργούνται και να εγκαταλείψουν το Δημαρχείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News