Ειδήσεις

Απεργία πείνας αλλά... πάμε και για καφέ

Σύντομο διάλειμμα, ένεκα... της καταρρακτώδους βροχής, έκανε ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην απεργία πείνας.

Σήμερα το πρωί η καταρρακτώδης βροχή έκανε το γιατρό να αφήσει τον υπνόσακο και τις τέντες στην πλατεία Συντάγματος, να σταματήσει - για λίγο όπως είπε ο ίδιος - την απεργία πείνας και να πάει... για καφέ.

Νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος συνεργεία και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να βγάλουν σε ζωντανή σύνδεση τον κ. Μιχελογιαννάκη. Εκείνος όμως είχε άλλα σχέδια. Άφησε λοιπόν τους δημοσιογράφους να "μαλώνουν" για το ποιος θα έβγαζε το βουλευτή σε ζωντανή σύνδεση πρώτος και εκείνος έφυγε για να πάει για καφέ! Συγκεκριμένα, τους είπε: «Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα».

Έτσι ο απεργός πείνας βουλευτής βρήκε μία ευκαιρία, την ώρα που βρέχει ασταμάτητα στην Αθήνα, να πάει σε μία καφετέρια αφήνοντας πίσω του τέντες και sleeping bag.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ανακοινώσει από το πρωί του Σαββάτου την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και ημέρες, στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα.

Δήλωση Μιχελογιαννάκη

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής προέβη και σε δήλωση, μετά την ανάρτηση της είδησης περί καφέ:

«Επειδή σέβομαι τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, οι οποίοι από το πρωί και υπό βροχή λογομάχησαν σε ποιο κανάλι να βγω πρώτα, διάλεξα να μη βγω σε καμία πρωινή εκπομπή, ώστε να μην μπω στη διαδικασία διαμάχης επιλογής ΜΜΕ.

Επειδή κακοδιάθετα site ανέφεραν ότι πίνω καφέ, τους πληροφορώ ότι, πράγματι, τώρα πίνω καφέ, μαζί με όλο το συντονιστικό των Συρίων, προσπαθώντας να συνθέσουμε τις απόψεις μας και να τις καταθέσουμε σε λίγο στον υπουργό και στο γ.γ. Δημόσιας Τάξης.

Είναι ντροπή, όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές, να ποινικοποιείται η συνεδρίαση με καφέ και μάλιστα όταν το καφενείο βρίσκεται 5 μέτρα πιο κάτω από τις σκηνές μας και μας εξυπηρετεί με τις εγκαταστάσεις υγιεινής που διαθέτει, μιας και δεν υπάρχει άλλος χώρος για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες».

Σχόλια