default-image

Ο Φιστίκιος που προετοιμάζει τις μαμάδες…

Κρήτη
Ο Φιστίκιος που προετοιμάζει τις μαμάδες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την πρώτη του γνωριμία με το παιδικό κοινό, αφού μας τον σύστησε ο Μάνος Γαβράς, ο "Φιστίκιος ο Αιγινήτης" αποφάσισε να κάνει άλλη μία... εμφάνιση! Πρόκειται για το δεύτερο παιδικό βιβλίο του Ηρακλειώτη ηθοποιού και συγγραφέα με τίτλο "Φιστίκιος ο Αιγινίτης 2-Αρχαία Ελλάδα, έχεις ταλέντο". Το βιβλίο παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με οικοδέσποινα της βραδιάς την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της "ΚΡΗΡΗ TV", πρόκειται για έναν «ωραίο τυπάκο στην προεφηβεία και σαν μανούλα με προετοιμάζει γι' αυτά που θα ζήσω στα επόμενα χρόνια. Τώρα, για τις μαμάδες που ήδη έχουν παιδιά στην προεφηβεία και στην εφηβεία, είναι ένας πολύ ωραίος ξεναγός γι' αυτή την πολύ ιδιαίτερη φάση της ζωής των παιδιών γιατί σου μεταφέρει με πολύ ωραίο τρόπο μηνύματα που θέλουν ούτως ή άλλως να στείλουν τα παιδιά και με πολύ χιούμορ».

Η αγάπη του για τα παιδιά, όπως εξομολογείται ο Μάνος Γαβράς, του δημιούργησε την ανάγκη να αρχίσει να γράφει παιδικά βιβλία. Πρόκειται πάντως για ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται παιδικές και εφηβικές αγωνίες.

«Ο Φιστίκιος είναι ένας πιτσιρικάς που έχει άποψη για τα πάντα. Διερωτάται για το τι θεωρείται δεδομένο στη ζωή του σε σχέση με αυτά που του λένε οι μεγάλοι. Φέρνει επιχειρήματα για να στηρίξει τις απόψεις του και αυτοσαρκάζεται», τονίζει μεταξύ άλλων ο Μάνος Γαβράς που μέσα από το βιβλίο του επέστρεψε δριμύτερος και υπόσχεται να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές παιδικής αθωότητας, εφηβικής ανησυχίας, γέλιου, αλλά και προβληματισμού.

Εξάλλου, το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας είναι: «Πίστεψε στον εαυτό σου, πάτα γερά και προχώρα. Μη γίνεται θύμα. Μην ακούς τι σου λένε και προσπάθησε για το καλύτερο».

Η παρουσίαση έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Φιστίκιος, όμως, δε σταματά εδώ, θα υπάρξει και συνέχεια. Ενώ στην Αθήνα σε λίγο καιρό θα παρουσιαστεί η "Φιστικιάδα", μία παράσταση βασισμένη στο βιβλίο.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News