default-image

Μοιράζουν σάπια... πορτοκάλια

Κρήτη
Μοιράζουν σάπια... πορτοκάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες σάπιων πορτοκαλιών αντίκρισαν πολύτεκνοι που περίμεναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τα ξημερώματα για να παραλάβουν δωρεάν φρούτα που εξασφάλισε ο Σύλλογος Πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των πολύτεκνων, με τη διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων να καταγγέλλει ορισμένους Δήμους της ενδοχώρας, οι οποίοι, όπως είπαν, αδιαφόρησαν στο κάλεσμά τους για την παραλαβή και διάθεση φρούτων σε πολύτεκνες οικογένειες βάσει σχετικής λίστας.

Συνέπεια, μεγάλες ποσότητες πορτοκαλιών σε σύνολο 100 τόνων να παραμένουν για αρκετές μέρες μέσα σε φορτηγά και να καταστρέφονται.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_sey81u2b/

Πέρα από τα πορτοκάλια, ο Σύλλογος Πολυτέκνων διένειμε 20 τόνους ακτινίδια από την Αργολίδα, καθώς και 40 τόνους αγγούρια από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, με τις διανομές φρούτων να συνεχίζονται και τις επόμενες βδομάδες.

Περίπου 2.000 πολύτεκνες οικογένειες σπεύδουν στην περιοχή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, έξω από τα γραφεία της Ένωσης, για να παραλάβουν δωρεάν φρούτα, με τη ταλαιπωρία να είναι μεγαλύτερη σε πολύτεκνες οικογένειες της ενδοχώρας, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για την πλειοψηφία, που διαμένει σε χωριά του νομού Ηρακλείου, καθώς συνυπολογίζει όλα τα έξοδα - όπως βενζίνη κ.ά.

Σε κάθε πολύτεκνη οικογένεια αναλογούσαν 80 κιλά πορτοκάλια, 30 κιλά αγγούρια και 11,5 κιλά ακτινίδια.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News