Ειδήσεις

Επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη (Ηχητικό)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στα νοτιοδυτικά και από σήμερα Δευτέρα στην ανατολική και νότια χώρα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Σήμερα, τα έντονα φαινόμενα, τα οποία πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους, θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με ανέμους μεταβλητούς έως 4 Μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου - στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, από το βράδυ τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου - στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξεδόθη και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με το οποίο καλούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεσή τους.

Σχόλια