default-image

Σύγκρουση Κορυφής στη Βουλή

Ελλάδα
Σύγκρουση Κορυφής στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φόντο την προεδρική εκλογή και με τις καταγγελίες και τις φωνές περί αποστατών να δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα, αναμένοναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η συζήτηση επί του σχεδίου του προϋπολογισμού, ενώ αμέσως μετά ξεκινά η ονομαστική ψηφοφορία.

«Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων συντηρητικών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας. Καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό», δήλωσε νωρίτεςρα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ έδωσε έμφαση σε μία εθνική συμφωνία για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, χαρακτηρίζοντας την αδήριτη ανάγκη.

«Οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία ο λαός επιλέγει το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί. Δεν είναι οι εκλογές το κακό. Θεωρούμε την εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το χρέος και οι εθνικές μας υποθέσεις, αδήριτη ανάγκη και επιβεβλημένη πολιτική συμπεριφορά των πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ethnos.gr, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να εργάζεται για αλλαγή πορείας της χώρας με μια προοδευτική διακυβέρνηση. που θα διαπραγματευτεί, όπως είπε, με ουσιαστικό τρόπο για μια πολιτική εξόδου από την κρίση η οποία θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το στόχο της διαπραγμάτευσης αναγνωρίζοντας πάντως τις δυσκολίες που υπάρχουν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες.

«Το δίπολο των επιλογών έτσι όπως διαμορφώνεται για τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να είναι ούτε οι μονομερείς ενέργειες προς τους δανειστές ούτε η υποχώρηση σε νέες ακραίες και κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις. Δεν προκρίνουμε μονομερείς ενέργειες και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Η διεκδίκηση της λύσης πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας και τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες η «Ιφιγένεια» της ευρωζώνης που τιμωρείται προς παραδειγματισμό των υπολοίπων», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει να συμβάλει στα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος του λαού και της χώρας. Αγωνίζεται για μια πολιτική αλλαγή με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις», κατέληξε, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κόμμα της ξεκαθάρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα τόνισε ότι το κόμμα της ούτε φοβάται ούτε απεύχεται τις εκλογές και πρόσθεσε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική και τίποτα παραπάνω.

«Αν υπήρχε άνεμος αριστερής αλλαγής στην Ελλάδα ο λαός λογικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Υπάρχει όμως νηνεμία αν και ο λαός βράζει. Οι εκλογές που θα έρθουν θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική. Τίποτα παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα των εκλογών. Είτε γίνουν τον Μάρτιο του 2015 είτε το 2016 δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους. Δεν τις φοβόμαστε, ούτε τις απευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση εκλογές δεν σημαίνει λαϊκή κυριαρχία. Λαϊκή εντολή είναι, την σεβόμαστε, δεν είναι όμως λαϊκή κυριαρχία», είπε η κ. Παπαρήγα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News