Ειδήσεις

Και η British Airways πετά από και προς το Ηράκλειο

Μετά τη Lufthansa - όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το neakriti.gr - από τον ερχόμενο Μάρτιο   μία ακόμη αεροποριικκή εταιρεία-κολοσσός, η British Airways δρομολογεί τακτικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης". Συγκεκριμένα, θα συνδέσει τον αερολιμένα Ηρακλείου με το περίφημο Χήθροου του Λονδίνου καθώς και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά θα υπάρχουν τέσσερις τακτικές πτήσεις την εβδομάδα, ενώ όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι οι πτήσεις δεν αποκλείεται να γίνουν και καθημερινές.

Να σημειώσουμε ότι η British Airways σε επίπεδο Ελλάδας, δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας και βλέποντας την ανοδική πορεία του αεροδρομίου Ηρακλείου πλέον πατά το... πόδι της και στην Κρήτη.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τουλάχιστον δύο πτήσεις της British Airways θα έχουν ανταπόκριση και για Νέα Υόρκη. Γεγονός που για πρώτη φορά ανοίγει τον δρόμο για μεμονωμένα πακέτα διακοπών από Αμερικανούς πολίτες στο νησί μας.

Οσον αφορα στην γερμανική Lufthansa, οι πτήσεις της θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2015, θα είναι σχεδόν καθημερινές και θα συνδέουν το Ηράκλειο με το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και την Στουτγάρδη. Για πρώτη φορά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ως κόμβος μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη των ανταποκρίσεων προς Ηνωμένες Πολιτείας αλλά και Ασία.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η Turkish Airlines ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πτήσεις προς Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο αεεροπορικών ανταποκρίσεων.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα καλά νέα, αφού πληροφορίες θέλουν δύο ακόμη μεγαλες ευρωπαϊκές αεροπορικές ετιαρείες να καλοβλέπουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η Easyjet, η German Wings κι η Aeroflot είναι οι τρεις πρώτες αεροπορικές ετιαρείες που έβαλαν στον χάρτη το Ν.Καζαντζάκης ως αεροδρόμιο τακτικών δρομολογίων και όχι πτήσεων τσάρτερ. Και πλέον προστίθενται συνεχώς και νεές.  

Σχόλια