default-image

Τις "πληγές" του μετρά το Ηράκλειο

Κρήτη
Τις "πληγές" του μετρά το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις "πληγές" του μετρά και το Ηράκλειο από την εξέλιξη της πορείας που έγινε με φόντο τη συμπλήρωση των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη σκιά της εξέλιξης της υπόθεσης Ρωμανού.

Το κλίμα μύρισε "μπαρούτι" με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν "κυκλώσει" την πόλη για την αποφυγή επεισοδίων.

Στο στόχαστρο ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, βρέθηκε το νέο κτίριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, απ' όπου ξήλωσαν πέτρες και μάρμαρα και τα εκσφενδόνιζαν κατά των αστυνομικών.

Υπήρξαν προσαγωγές από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια καταγράφηκαν και στα Χανιά.

Το χρονικό της πορείας

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα στην πορεία του Ηρακλείου με ρίψεις καπνογόνων και φωτιές σε παράδρομους της πόλης.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην οδό Δικαιοσύνης άτομα από την κεφαλή της πορείας πέταξαν ανανένο στουπί στη είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Ανδρες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τη διαδήλωση έκαναν χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ από την πλευρά κάποιων εκ των διαδηλωτών ερρίφθησαν πέτρες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_tbb0vons/

H ένταση συνεχίστηκε και στο "σταυρό" της πόλης, στη συμβολή της Δικαιοσύνης με την 25ης Αυγούστου, όπου κάποιοι άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα να σπεύσει η Πυροσβεστική, ενώ άγνωστα άτομα ξεκόλλησαν κομμάτια μάρμαρου από την είσοδο της Βικελαίας τα οποία εκσφενδόνησαν εναντίον των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησαν και στο Ηράκλειο, όπως σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, δύο παράλληλες πορείες για την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και για συμπαράσταση στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Η μία πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και η δεύτερη από τα Λιοντάρια, μέσα σε ήρεμο κλίμα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_yiff6gt1/

Από νωρίς τα μέτρα αστυνόμευσης ήταν αυξημένα στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ φυλάσσονταν και δημόσια κτήρια από αστυνομικές δυνάμεις, υπό το φόβο επεισοδίων.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις του νησιού και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο με σημείο συγκέντρωσης το Δημαρχείο, στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη Σητεία, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη παραμένουν τα Δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Νωρίτερα το Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πρωτεύουσα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News