default-image

Αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα οι δικηγότοι του Ηρακλείου

Κρήτη
Αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα οι δικηγότοι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επ' αόριστον αποχή από μεθαύριο Δευτέρα αποφάσισε χθες η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Εκπρόσωποί της μίλησαν για ναυάγιο όσον αφορά στην πρώτη συνάντηση με τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρη Ρωζάκη, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση των δικηγόρων του Ηρακλείου με τους βουλευτές, προκειμένου να τους ενημερώσουν επί του θέματος και να τους καλέσουν να πάρουν θέση.

Στη συνάντηση με τον υπουργό ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, από την πλευρά του, δε δέχτηκε να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αναφέροντας πως χρειάζεται διάλογος και από την πλευρά τους οι δικηγόροι τόνισαν πως είναι ανοιχτοί στις συζητήσεις, αλλά υπάρχουν και κόκκινες γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι στο Ηράκλειο ψήφισαν "όχι" στο σχέδιο του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Από τους εγγεγραμμένους 760 δικηγόρους, ψήφισαν 575, με το "όχι" να υπερισχύει κατά 98%.

Συγκεκριμένα "Όχι" ψήφισαν 551 άτομα, ενώ "Ναι" μόλις 16. Κατά την καταμέτρηση η Εφορευτική Επιτροπή βρήκε έξι λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

Υπενθυμίζεται πως το διήμερο δημοψήφισμα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στις 7 και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα. Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα να δηλώσουν τη στάση τους στο Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News