Ειδήσεις

Β. Κεγκέρογλου: "Προπαγάνδα τα περί μείωσης στις συντάξεις"

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε τα όσα λέγονται ότι το επόμενο διάστημα θα μειωθούν οι συντάξεις ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Όχι μόνον δεν υπάρχει καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, αλλά, αντιθέτως, σ' αυτούς που υπάρχει παρακράτηση θα φανούν και μέσα στο Δεκέμβριο μικρές αυξήσεις», είπε το Σάββατο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015.

«Μερίδα των δανειστών μας βρίσκει ανέλπιστη χείρα βοηθείας από το εσωτερικό μέτωπο αλλά, παρά τις παράλογες απαιτήσεις και το ασφυκτικό κλίμα των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει καμία υποχώρηση στις βασικές μας αρχές», τόνισε ο Ηρακλειώτης υφυπουργός.

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας θεσμοθετήθηκε το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα που περιλαμβάνει και ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας και επανένταξης στην εργασία. «Ήδη», όπως είπε, «από τη 15η Νοέμβρη εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα σε δεκατρείς δήμους - και μετά την αξιολόγησή του θα προχωρήσουμε στη διεύρυνση και επέκτασή του. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις περίπου, που αφορούν 26.000 ωφελούμενους, με κριτήρια το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα και όχι με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες ή το φορολογητέο εισόδημα της περσινής και προπέρσινης χρονιάς, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Ο κ. Κεγκέρογλου συμπλήρωσε πως το υπουργείο Εργασίας πέτυχε χρηματοδότηση 330 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε., για ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα βασικής υλικής συνδρομής προς τους απόρους. «Αναμένεται η έγκριση τις επόμενες μέρες - και θα είναι το πρώτο επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα εγκριθεί για την ενίσχυση 165.000 οικογενειών των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας», τόνισε, ενώ για τους τρίτεκνους και πολυτέκνους είπε ότι «το νέο πρόγραμμα στηρίζει 650.000 οικογένειες». Σε ό,τι αφορά τους άστεγους υπογράμμισε πως «συνεργαζόμαστε με 62 φορείς για τη στέγαση και επανένταξη στην εργασία 1.200 αστέγων».

Σχόλια