Ειδήσεις

Ημερίδα εκπαίδευσης στη μνήμη των Ευ. Κελαράκη-Δ. Βουρβαχάκη

Η ημερίδα εκπαίδευσης-ενημέρωσης "Ζίννια 2014" πραγματοποιείται αυτήν την Πέμπτη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης", τιμώντας τη μνήμη των διασωστών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη. Σκοπός της, εκτός από την απόδοση τιμής προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι η εκπαίδευση, η πληροφόρηση και ο εθελοντισμός.

Ένα κομμάτι της ημερίδας - για τη συμμετοχή στην οποία είναι απαραίτητη η προεγγραφή - είναι αφιερωμένο και στα τροχαία ατυχήματα μέσα από ομιλίες ανθρώπων που έχουν μελετήσει το θέμα. Παράλληλα την ημέρα της ημερίδας οι διοργανωτές, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, θα δέχονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Δυο χρόνια είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για να σταματήσουν οι σκέψεις να τρέχουν σε φίλους που λείπουν. Στον Δημήτρη και στον Βαγγέλη μας. Έτσι και φέτος το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" διοργανώνει την Πέμπτη 11/12/2014 και ώρα 16:00-21:00 την ημερίδα εκπαίδευσης-ενημέρωσης "Ζίννια 2014".

Μια ημέρα μνήμης, εφάμιλλη των αξιών τους. Μια ημερίδα που συνδυάζει την εκπαίδευση, την πληροφόρηση, τον εθελοντισμό και τη μνήμη. Με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την Πνιγμονή από ξένο σώμα και τη θέση Ανάνηψης-Ασφαλείας.

Καλούμε κάθε ηλικία και κάθε επαγγελματική ομάδα να εκπαιδευτεί δωρεάν στο πώς, χωρίς κανέναν ιατρικό εξοπλισμό αλλά μονάχα με τα χέρια μας και τις γνώσεις μας, μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής στο βιωματικό-πρακτικό μέρος είναι η προεγγραφή μέχρι τις 8/12/2014 στην κ. Νινιράκη Μαρία, 6979 621805, Email: ninirakimaria@hotmail.com

Στην ημερίδα, συγχρόνως, άλλο ένα κομμάτι είναι αφιερωμένο στα τροχαία ατυχήματα, με ομιλίες από ανθρώπους που ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους το έχουν διαθέσει στην πρόληψη και στην μελέτη αυτών.

Παράλληλα στηρίζουμε δυναμικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου με τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου μας ως αρωγοί σε αυτήν την εκδήλωση, με οποιονδήποτε τρόπο».

Σχόλια