default-image

Οπλοστάσιο στα χέρια σεσημασμένου "ταραξία"

Κρήτη
Οπλοστάσιο στα χέρια σεσημασμένου "ταραξία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταλλικά σφαιρίδια, συσκευές εκτόξευσης, αλλά και ένα κομμάτι από σπασμένη αστυνομική ασπίδα, λάφυρο των σφοδρών επεισοδίων που είχαν σημειωθεί το 2008 στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε στην κατοχή του ένας 30χρονος σεσημασμένος "ταραξίας" στο Ηράκλειο.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χάρη στη συντονισμένη δράση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Αρχικά ο 30χρονος, ο οποίος είναι γνώριμος των Αρχών για τη συμμετοχή του σε κάθε είδους επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων, έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή του Μαρτινέγκο. Οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και εντόπισαν πάνω του μικροποσότητα χασίς.  

Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν άλλα 26 γραμμάρια κάνναβης, ένας μεταλλικός διαχωριστής κάνναβης, και ακόμη ένα πραγματικό οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:

* 41 φωτοβολίδες

* 5 αυτοσχέδιες κροτίδες

* 11 καψύλλια-πυροκροτητές φωτοβολίδων

* 10 μεταλλικά γεμίσματα φωτοβολίδων

* 8 κάλυκες φωτοβολίδων

* 5 πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων (τύπου στυλό)

Ακόμη κατασχέθηκαν ένα πακέτο που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια, δυο πτυσσόμενα μεταλλικά γκλομπ, μία αστυνομική ράβδο, ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου, ένα ξίφος και το κομμάτι από τη σπασμένη αστυνομική ασπίδα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων- κατηγορία που αφορά τις συσκευές εκτόξευσης- της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News