Ειδήσεις

Στα πράσα σεφ που διακινούσε αναβολικά σε γυμναστήρια

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν την καταστροφική δράση ενός 30χρονου σεφ έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνου, καθώς μπήκε στο στόχαστρο με αφορμή καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και αναβολικών ουσιών. Ο 30χρονος όμως μόνο καθήκοντα μάγειρα δεν ασκούσε.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, που ακολουθούσαν κατά πόδας τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα, εξαντλούσε τη δράση του σε ύποπτες επαφές και συναλλαγές με νεαρούς πελάτες γυμναστηρίων.

Αφού εξάντλησαν τα περιθώρια αναμονής, στην προσπάθεια που έκαναν για να τεκμηριώσουν την κατηγορία της διακίνησης ουσιών και να πετύχουν την επ' αυτοφώρω σύλληψή του, κλιμάκια της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του, όπου βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών αλλά και επικίνδυνων αναβολικών ουσιών. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορα σκευάσματα με συμπληρώματα διατροφής και αναβολικές ουσίες. Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για 10 αμπούλες των 2mg, 73 ταμπλέτες, 2 φιαλίδια των 100ml και 77 κάψουλες των 10mg. Όλα αυτά τα σκευάσματα κατατάσσονται στην κατηγορία των ισχυρών αναβολικών ουσιών, στερούνται σχετικής έγκρισης του ΕΟΦ και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίζεται πως κατέχει τα σκευάσματα για δική του χρήση, καθώς δηλώνει... αθλητής bodybuilding. Ωστόσο, οι ουσίες που περιέχουν θεωρούνται επικίνδυνες και πρόκειται να σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται όλες οι κινήσεις και οι διασυνδέσεις του, καθώς το φαινόμενο της διακίνησης αναβολικών με αποδέκτες τη νεολαία απασχολεί έντονα τις διωκτικές Αρχές του Ρεθύμνου, αφού είναι κοινό μυστικό πως η χρήση απαγορευμένων ουσιών κάνει θραύση στη νεολαία της Κρήτης γενικότερα. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, που αναπτύσσει η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών, έχει μάλιστα πετύχει το προηγούμενο διάστημα και τη σύλληψη ενός γυμναστή με παρόμοια δράση.

Η προανάκριση για την υπόθεση του 30χρονου "σεφ" συνεχίζεται, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και λοιπών ειδικών ποινικών νόμων.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια