Ειδήσεις

Έκκληση για επαναλειτουργία Α.Τ. στο κέντρο του Ηρακλείου

Έκκληση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Ηρακλείου, που έχει υποστεί σοβαρό κλονισμό, απευθύνει με επιστολή του ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο κ. Λαμπρινός, με αφορμή τα περιστατικά βίας και ανομίας που αυξάνονται ραγδαία, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση στον αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Ινιωτάκη, ζητά την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης όσο και την επαναλειτουργία αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης. Θέμα το οποίο έχει επαναφέρει στο προσκήνιο σε κάθε συνάντηση που είχε μέχρι σήμερα με την τοπική ηγεσία και τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, έχει προσφερθεί να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις όπου στεγαζόταν η πρώην Δημοτική Αστυνομία στην παλιά λαχαναγορά, για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας.

Ο κ. Λαμπρινός επισημαίνει την απουσία του αστυνομικού τμήματος ως πηγή της οξυμμένης κατάστασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Είναι προφανές ότι εγκληματικά στοιχεία δρουν πλέον εδώ ανεμπόδιστα και ανεξέλεγκτα, εκμεταλλευόμενα στο έπακρον την απουσία αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλεως και την έλλειψη των αναγκαίων περιπολιών, λόγω μειωμένου αστυνομικού προσωπικού», επισημαίνει ο κ. Λαμπρινός.

Ο ίδιος αναφέρεται σε ολοένα και περισσότερα περιστατικά σκληρής βίας - ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα στο κέντρο, πυρπόληση οχημάτων, πυρπολήσεις καταστημάτων και προσφάτως πυρπόληση καταστήματος αλλοδαπού, έως και δολοφονική απόπειρα κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη, σε απογευματινή ώρα και σε κεντρικότατο σημείο της πόλεως.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξηγεί στην επιστολή του πως κατά την άποψη της νέας δημοτικής Αρχής η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι αδύνατον, με τις δυνάμεις που διαθέτει, να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ανάγκες. «Εκπροσωπώντας τους δημότες του Ηρακλείου, σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν την υφιστάμενη κατάσταση και να ικανοποιήσετε άμεσα το πάγιο αίτημα για ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλεως, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δύναμη της τοπικής Αστυνομίας, προκειμένου να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της και να αποκατασταθεί το σοβαρά κλονισμένο αίσθημα ασφαλείας των πολιτών», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινός

Στο κείμενο, που απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, επισημαίνεται ακόμη ένα πρόβλημα, αυτό της καθυστέρησης στον ορισμό αρμοδιοτήτων για τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αναλάβουν το έργο τους, ενισχύοντας έτσι κατά το δυνατόν τις αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτει ο Δήμος αλλά και ο νομός Ηρακλείου, οι οποίες χαρακτηρίζονται καταφανώς δυσανάλογες τόσο με τις πραγματικές ανάγκες όσο και με τις δυνάμεις που διαθέτουν άλλες, πληθυσμιακά ισομεγέθεις, περιοχές της χώρας.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια