default-image

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τις "CretaMums"

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τις "CretaMums"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλησιάζουν Χριστούγεννα… και το παζάρι των "CretaMums"! Φέτος οι "CretaMums", σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή "Ωδή" και τη Σχολή Χορού "Εν Χορώ" οργανώνουν μια ολόκληρη γιορτή με μουσική, χορό, κουκλοθέατρο, εικαστικά εργαστήρια και παζάρι με χειροποίητα στολίδια και δώρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Όλα τα έσοδα από το παζάρι και τις υπόλοιπες δράσεις θα διατεθούν με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

10:30: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από μαθητές της "Ωδής"

11:15: Χορευτικό δρώμενο από τη Σχολή "Εν Χορώ"

12:00: Ανοιχτό μουσικο-θεατρικό παιχνίδι

13:00: Κουκλοθέατρο

Μεταξύ 10:30 και 13:30, θα λειτουργεί συνεχώς εικαστικό εργαστήρι με συμβολική είσοδο 2 ευρώ, όπου τα παιδιά θα μπορούν να φτιάχνουν διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη βοήθεια παιδαγωγών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα από το παζάρι: στολίδια για το δέντρο, διακοσμητικά, στεφάνια, γλυκά, όλα φτιαγμένα από τις "CretaMums" και τους γονείς των μαθητών της "Ωδής", καθώς και βιβλία και παιχνίδια δεύτερο χέρι. Παράλληλα αν κάποιος θελήσει να δωρίσει βιβλία και παιχνίδια, μπορεί να επικοινωνήσει με το [email protected].

«Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου! Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα βοηθώντας παράλληλα λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, υποστηρίζει 300 οικογένειες του Ηρακλείου, στην πλειονότητά τους πολύτεκνες, παρέχοντάς τους συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια και σχολικά βοηθήματα. «Όσοι θέλουν, μπορούν την ημέρα της γιορτής να φέρουν είδη όπως αλάτι, χαρτοπετσέτες, μπισκότα και χυμούς για παιδιά (των 210 ml), κονσέρβες, μακαρόνια, βρεφικές κρέμες, οδοντόκρεμες και άλλα είδη υγιεινής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News