default-image

Ανθεί το "πεζοδρόμιο" στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ανθεί το "πεζοδρόμιο" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοτεινά και απόμερα σημεία έχουν μετατραπεί σε «υπαίθριους οίκους ανοχής». Πρωταγωνίστριες, κυρίως έγχρωμες αλλοδαπές, με πελάτες άνδρες κάθε ηλικίας. Η υπαίθρια πορνεία ανθεί στο Ηράκλειο. Η περιοχή του Ξηροπόταμου, το αρχικό τμήμα της λ. Παπανδρέου στην Αμμουδάρα και η παραλιακή λεωφόρος στο ύψος του Παγκρήτιου Σταδίου τις νυχτερινές ώρες μετατρέπονται σε πιάτσες του πληρωμένου έρωτα.

Μόλις σουρουπώσει γυναίκες νεαρής ηλικίας κυρίως από αφρικανικές χώρες προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες έναντι χαμηλής αμοιβής, ελάχιστα μέτρα μακρύτερα από το σημείο όπου "ψαρεύουν" τον πελάτη.

Κάποιες από "επιλογή", κάποιες "θέλοντας και μη" ικανοποιούν τους πελάτες μέσα σε αυτοκίνητα, αδιαφορώντας για το αν προσφέρουν παράλληλα δημόσιο ερωτικό θέαμα.

Το "νυχτοκάματο"

Και χθες βράδυ, όπως και προηγούμενες νύχτες, αρκετές ήταν οι κοπέλες που είχαν βγει για το "νυχτοκάματο". Ένα φαινόμενο καθημερινό, που αρκετοί συμπολίτες μας συναντούν ακόμη και τη μέρα, όπως αναφέρουν μιλώντας στη "Νέα Κρήτη".

Σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες, κάθε βράδυ, μόλις πέσει το σκοτάδι μια-μια οι "πεταλούδες της νύχτας" αρχίζουν το "πεζοδρόμιο. Κάποιες προχωρούν ανά δύο, όπως μπαίνουν και μαζί σε αυτοκίνητα... Οι περισσότερες πάντως με εφαρμοστά παντελόνια και ψηλά τακούνια προχωρούν αργά στο πεζοδρόμιο, δίχως να διστάζουν να κάνουν τις συνήθεις χειρονομίες για να σταματήσουν τον κάθε διερχόμενο οδηγό. Ορισμένες μόνο όταν περνούν μηχανάκια και υπό το φόβο να μην τις γιουχάρουν βρίσκουν καταφύγιο στις στάσεις των λεωφορείων. Εξάλλου, εκεί "ξαποσταίνουν" κι από την πολύωρη ορθοστασία.

Από 10 ευρώ

Αν και η «ταρίφα» του έρωτα, όπως αναφέρουν οι ίδιες, κυμαίνεται στα 30 ευρώ όταν η "υπηρεσία" προσφέρεται στο αυτοκίνητο και στα 40 ευρώ όταν συνευρεθούν στο σπίτι τους, το οποίο ενοικιάζουν κοντά στις πιάτσες όπου κάνουν πεζοδρόμιο, ο αγοραίος έρωτας μπορεί να κοστίσει ακόμη και δέκα ευρώ σε περίπτωση "αναδουλειάς". Όλα είναι θέμα παζαριού. Η διάρκεια της "παροχής υπηρεσιών" δε διαρκεί πάντως ποτέ πάνω από μισή ώρα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές όταν αυτές προσφέρονται σε θέσεις πάρκινγκ ή σε απόμερα σημεία που βλέπουν θάλασσα το χρονικό όριο πέφτει στα δέκα λεπτά. Το αλισβερίσι του αγοραίου σεξ γίνεται σχεδόν αμέσως. Ίσα που σκύβει η κάθε κοπέλα στο αυτοκίνητο για να μιλήσει και αμέσως ανοίγει η πόρτα για να περάσει στο κάθισμα του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα, αν υπάρχουν περισσότερα άτομα στο όχημα ή αν της προτείνει ο πελάτης να φέρει μαζί της και τη φίλη της.

Το προφίλ

Στο μεταξύ, το αλισβερίσι που γίνεται μπροστά τα μάτια του κόσμου προκαλεί, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, την απορία των μικρών παιδιών που αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις γυναίκες. Πηγές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για αλλοδαπές κυρίως αφρικανικών χωρών, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί κατά καιρούς όλες τους και μια και δύο φορές. Επειδή όμως πρόκειται για πταίσμα, η κατάσταση παραμένει ως έχει επί της Παπανδρέου, στον Ξηροπόταμο και στην παραλιακή στο ύψος του Παγκρητίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού καμία τους δεν είναι υγειονομικά ελεγμένη.

"Υγειονομικές βόμβες" για τα αφροδίσια

Ουσιαστικά πρόκειται για "υγειονομικές βόμβες" αν λάβουμε υπ' όψιν τις αρρώστιες που μπορεί να κουβαλούν και οι οποίες αρρώστιες με την ίδια ευκολία μπορεί να μεταδοθούν από τον άνθρωπο που αποφασίζει να συνουσιαστεί μαζί τους αρχικά στην ίδια του την οικογένεια και στη συνέχεια και στον υπόλοιπο πληθυσμό. «Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους είναι το πως οτιδήποτε μπορεί να κολλήσουν οι ίδιοι, αυτόματα αποτελεί κίνδυνο για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους και όχι μόνο», αναφέρει μιλώντας στη "Ν.Κ." ο ειδικός Γενικής Ιατρικής της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης.

Μάλιστα, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Λουμπούνης, όχι μόνο από την επαφή, αλλά και από τα αντικείμενα μπορεί να κολλήσουν οτιδήποτε. Για παράδειγμα, την απλή βλεννόρροια μπορεί να την κολλήσει κάποιος και από μια πετσέτα, πόσω μάλλον ένα παιδί, ενώ «υπάρχουν και σοβαρότερες καταστάσεις, όπως το AIDS και η σύφιλη, τα οποία δεν έχουν εξαφανιστεί. Μάλιστα, το χρόνο μας δηλώνουν 4 με 5 περιστατικά», συμπληρώνει. Τουλάχιστον 10 περιστατικά με αφροδίσια νοσήματα δηλώνονται το χρόνο από τα νοσοκομεία, ενώ τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα, όπως αναφέρει ο ειδικός γενικής ιατρικής της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Ο ίδιος υπολογίζει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι πάνω από 100 το χρόνο. Παράλληλα τόνισε ότι οι γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν τα πάντα, καθώς άλλη δράση θα υπήρχε αν είχαμε πολλά κρούσματα στο Ηράκλειο και άλλη αν έχουμε ελάχιστα δηλωμένα. Ο καθένας μας, όπως και να έχει, θα πρέπει να παίρνει όλα τα μέτρα. Ο κ. Λουμπούνης υπογράμμισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή τελείως με άτομα που δε γνωρίζουμε αν νοσούν. Εξάλλου, αν υπάρχει, όπως είπε, μεγάλη ανάγκη, ας πηγαίνουν στις δηλωμένες ιερόδουλες, που κάθε εβδομάδα κάνουν εξετάσεις και είναι "καθαρές".

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News