default-image

Το Μάρτιο η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη
Το Μάρτιο η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 6 Μαρτίου του 2015 θα καθίσει τελικά στο εδώλιο του Δικαστηρίου Ανηλίκων ο 17χρονος που βαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνέργειας στο φονικό τη βραδιά του Κλήδονα στον Προφήτη Ηλία, πριν από περίπου δυο χρόνια. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση αυτή ο πατέρας του έχει καταδικαστεί σε ισόβια.  

Χθες το πρωί, έξω από τη δικαστική αίθουσα, φανερά ενοχλημένοι ήταν οι συγγενείς του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη. Όπως ανέφεραν, αναγκαστικά ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της οικογένειας από την άλλη πλευρά. Σύμφωνα πάντα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, ξάδελφο του Πριάμου Ξυδάκη, επιπροσθέτως, οι μάρτυρες δέχονται απειλές και γι' αυτό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές.

Μέχρι η δίκη να πάρει αναβολή, μέσα στη δικαστική αίθουσα τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν ισχυρά. Ο νεαρός κατηγορούμενος προσκόμισε έγγραφο που έλαβε από το συνήγορο υπεράσπισής του προκειμένου να δηλώσει το αίτημα αναβολής, η οποία και δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο ανήλικος φυγαδεύτηκε από την Αστυνομία, μετά την αναβολή, από την πίσω πλευρά των δικαστηρίων.

Όταν η δίκη πραγματοποιηθεί τη νέα χρονιά πια, στη δικαστική αίθουσα θα βρεθεί και ο πατέρας του, καθώς πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος γιος του 52χρονου κρεοπώλη εκδιώχθηκε από το γλέντι του Κλήδονα. Πήγε στο μαγαζί του πατέρα του, ο οποίος φέρεται να τσακώθηκε αρχικά τηλεφωνικά με τον Πρίαμο Ξυδάκη, που στη συνέχεια πήγε στο κρεοπωλείο. Κατά το επεισόδιο μεταξύ των δυο ανδρών, έκτος από τον τραγικό απολογισμό της τραγωδίας, με το γυμναστή να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και το συνταξιούχο οικοδόμο να σωριάζεται αιμόφυρτος, φέρεται να παρενέβη ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη και να τραυματίστηκε και ο ίδιος στα μαλακά μόρια του λαιμού του.

Τότε, ο 17χρονος στο Βενιζέλειο κατέθεσε στους αστυνομικούς την εκδοχή του για τα όσα διαδραματίστηκαν και λίγο αργότερα φυγαδεύτηκε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για άλλο νοσοκομείο. Τα πνεύματα ήταν οξυμμένα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου είχαν μεταφερθεί και ο

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News