default-image

Παγκρήτιο συλλαλητήριο με αφορμή τον προϋπολογισμό

Κρήτη
Παγκρήτιο συλλαλητήριο με αφορμή τον προϋπολογισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέμε όχι στη λιτότητα - Όχι στην ανεργία - Όχι στους παραλογισμούς - Όχι στη φτωχοποίηση»... Με το σύνθημα αυτό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, να δώσουν το "παρών" στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για αύριο στις 6 το απόγευμα, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ένα παγκρήτιο συλλαλητήριο, που θα αρχίσει με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας και θα εξελιχθεί, όπως αναμένεται, σε άλλη μία μαζική πορεία του κόσμου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ήδη προετοιμάζονται αντιπροσωπίες διαδηλωτών από όλους τους νομούς της Κρήτης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «είναι παράλογο και τουλάχιστον επικίνδυνο, την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από την ανεργία, τα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, την έλλειψη κοινωνικού κράτους, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, να καλείται σε νέες δυσβάστακτες θυσίες, σε περαιτέρω επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό που, εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στο Ν. 1264/82, μείωση των συντάξεων κ.λπ. είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα ήδη καταγεγραμμένα αδιέξοδα του προγράμματος.

Ας καταλάβουν επιτέλους κυβέρνηση και δανειστές ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

Τα αιτήματα που προβάλλονται είναι «η άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, οριστικό τέλος στις φορομπηχτικές πολιτικές, ουσιαστική επαναφορά ΣΣΕ, μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, αναβάθμιση και όχι διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, υπεράσπιση των φορέων κοινωνικής πολιτικής, πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροκλοπή, της ακρίβειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News