default-image

Ζητά εξηγήσεις από την ΕΠΟ η UEFA

Ποδόσφαιρο
Ζητά εξηγήσεις από την ΕΠΟ η UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έμεινε αμέτοχη η UEFA στο άκουσμα της είδησης για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε στελέχη της ΕΠΟ και ζήτησε εξηγήσεις.

Σε… μπούμερανγκ πάει να εξελιχθεί το κάλεσμα της ΕΠΟ σε UEFA και FIFA να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με το υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου που η ομοσπονδία θεωρεί πως παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Κι αυτό γιατί η πρόσκληση αυτή έτυχε να συμπίπτει χρονικά με τις ποινικές διώξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, στις οποίες εμπλέκονται και αρκετά στελέχη της ΕΠΟ.

Ήδη η UEFA φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από την ομοσπονδία για την υπόθεση και λέγεται πως είναι πιθανό να ζητήσει και το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα για να το μελετήσει, αν και από πλευράς ΕΠΟ ισχυρίζονται πως οι ίδιοι ενημέρωσαν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την υπόθεση αυτή.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως με τόσες και τέτοιες κατηγορίες σε βάρος επιφανών στελεχών της, το επιχείρημα περί παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο που επικαλείται η ομοσπονδία «αδυνατίζει». Παράλληλα ο υφυπουργός, Γιάννης Ανδριανός, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα θέσει ενώπιον UEFA και FIFA ζήτημα παραμονής συγκεκριμένων προσώπων στις θέσεις τους, αφού διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου απαγορεύει να έχει διοικητική θέση σε αθλητική ομοσπονδία άτομα εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όλα αυτά, ενώ την ίδια ώρα φημολογείται πως διάφορες ποδοσφαιρικές ενώσεις θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της ΕΠΟ «πατώντας» στα τελευταία γεγονότα, ενώ κάποιοι εκτιμούν πως η ομοσπονδία πιθανώς να αντιμετωπίσει προβλήματα και με οικονομικές συμφωνίες που έχει πετύχει με διάφορους χορηγούς.

Τέλος, σημειώνεται πως την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανατεθεί σε έναν εκ των ειδικών ανακριτών διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή ή Νίκο Ζαγοριανό, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι τάχιστες. Ο ανακριτής θα καλέσει αρχικά μάρτυρες και εν συνεχεία τους 16 κατηγορούμενους, ενώ με την ολοκλήρωση της έρευνας θα συντάξει βούλευμα και θα αποφασιστεί ποιοι θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Μέχρι τότε, αυτά τα 16 πρόσωπα κινδυνεύουν με αφαίρεση διαβατηρί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News