default-image

Αθώοι για την εγκληματική οργάνωση οι 26 της υπόθεσης χασίς

Αθώοι για την εγκληματική οργάνωση οι 26 της υπόθεσης χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία βαρύνονταν κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι από τους 26 συνολικά που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση των ναρκωτικών που απασχόλησε τις αρχές τον Αύγουστο του 2013.

Δέκα από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 5 έως 16 χρόνια και χρηματικές εγγυήσεις που σε μια περίπτωση ξεπερνούν τις 100.000. Ωστόσο μόνο 4 από τους 5 που ήδη ήταν προφυλακισμένοι πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Για τους υπόλοιπους 6 η έφεση αποφασίστηκε να  έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Ο δικαστής απευθυνόμενος στους κατηγορούμενος τόνισε πως υπήρξε μεγάλη επιείκεια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.  

Από τους δώδεκα κατηγορούμενους που ήταν αντιμέτωποι με πλημμεληματικές κατηγορίες το δικαστήριο σε κάποιος αποφάσισε να παύση τη δίωξη, ενώ άλλους τους κήρυξε αθώους. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι για τις πλημμεληματικές πράξεις της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων και για προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση. Ορισμένοι πήραν αναστολή και σε άλλους η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στο άκουσμα των ποινών η ατμόσφαιρα μέσα στη δικαστική αίθουσα ηλεκτρίστηκε και τα ήδη αυξημένα μέτρα της αστυνομίας ενισχυθήκαν.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News