Ειδήσεις

Το ΓΕΩΤΕΕ "κληρονομεί" το σπίτι του διευθυντή

"Σάρκα και οστά" παίρνει το όνειρο χρόνων για το "σπίτι του γεωτεχνικού" στην Κρήτη, αφού, μέσα στο επόμενο δίμηνο, πριν τελειώσει το 2014, το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου θα μετακομίσει στο δικό του σπίτι! Στέγη, η οποία θα είναι πια ιδιόκτητη, δηλαδή δωρεάν, κάτι που σημαίνει πως θα εξοικονομηθούν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως που καταβάλλονται ως ενοίκιο για τη σημερινή στέγαση του ΓΕΩΤΕΕ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Και στέγη, η οποία θα βρίσκεται σε κομβική, γεωγραφικά, περιοχή, συγκεκριμένα στον Κατσαμπά, εκεί, δηλαδή, που χτυπά ουσιαστικά η "καρδιά" του τοπικού γεωτεχνικού κλάδου, αφού βρίσκονται συγκεντρωμένες πολλές γεωτεχνικές υπηρεσίες, όπως το ΕΘΙΑΓΕ, η ΠΕΓΕΑΛ, και το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η τελευταία δομή, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι που ανοίγει τις πόρτες της στον Κατσαμπά για να στεγάσει εκεί το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, παραχωρώντας την πάλαι ποτέ κατοικία του διευθυντή του ΚΕΓΕ (Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου στο ΓΕΩΤΕΕ. Εκεί, μέσα στο οίκημα των 110 τ.μ., το τοπικό Γεωτεχνικό Επιμελητήριο θα φτιάξει το δικό του, μόνιμο και δωρεάν πλέον σπίτι.

Όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης, «η απερχόμενη διοίκηση παλεύει την υπόθεση εδώ και περίπου μια διετία. Είχε διατυπωθεί επισήμως αίτημα προς τον ιδιοκτήτη του οικήματος, το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, να παραχωρήσει την αναξιοποίητη τα τελευταία χρόνια οικία, η οποία παλιότερα, βάσει του τότε νομικού καθεστώτος, είχε δοθεί στο διευθυντή του ΚΕΓΕ Ηρακλείου για να μένει. Ωστόσο, μετά την αλλαγή του νομικού καθεστώτος, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Και έτσι την τελευταία 7ετία το οίκημα δεν κατοικείται και είναι άδειο...

Το ΕΛΓΟ έκανε αποδεκτό το αίτημά μας. Και είμαστε χαρούμενοι για το ότι άμεσα, μέχρι την εκπνοή του 2015, μπορεί το ΓΕΩΤΕΕ να μεταστεγαστεί στον Κατσαμπά».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, «για τις επισκευές και το αναγκαίο "λίφτινγκ" που πρέπει να γίνει έχει γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΓΕΩΤΕΕ. Το ευτύχημα είναι πως το οίκημα βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε καλή κατάσταση, και άρα δε θα χρειαστούν ιδιαίτερα μεγάλα έξοδα για τις όποιες επισκευές».

Κέρδος 1.000 ευρώ από τα ενοίκια

Με τη μεταστέγαση αυτή, το ΓΕΩΤΕΕ γλιτώνει το ποσό των 1.000 ευρώ που απαιτούνταν κάθε μήνα για το ενοίκιο στα ως τώρα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ, στην αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας. Το σημαντικό, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο, είναι πως το ΓΕΩΤΕΕ δεν αποκτά ιδιόκτητη στέγη όπου κι όπου... αλλά σε ένα χώρο κοντά σε πλήθος γεωτεχνικών υπηρεσιών (ΕΘΙΑΓΕ, ΠΕΓΕΑΛ, ΚΕΠΥΕΛ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), με εύκολη πρόσβαση από γεωτεχνικούς όλων των νομών της Κρήτης (δίπλα στην έξοδο της εθνικής οδού - έξοδος Βιομηχανικής Περιοχής) και άνετο πάρκινγκ.

Την ικανοποίησή της για τη χαρμόσυνη εξέλιξη εκφράζει η Γεωτεχνική Ενότητα Κρήτης που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Η απερχόμενη Διοικούσα (εκφραζόμενη μέσα από τη Γεωτεχνική Ενότητα Κρήτης) κατάφερε να προχωρήσει στο σημαντικό αυτό βήμα και ευχόμαστε η νέα Διοικούσα να δουλέψει με την ίδια σύμπνοια, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, αναδεικνύοντας τον πραγματικό ρόλο του γεωτεχνικού. Πρώτη προτεραιότητα της νέας Διοικούσας, προκειμένου αυτός ο χώρος να έχει το ρόλο της Στέγης του Γεωτεχνικού, είναι η στελέχωσή της με το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό, που τόσο έχουμε ανάγκη»...

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια