Ειδήσεις

Στο παγκρήτιο συλλαλητήριο και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία είναι «καταστροφική για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. «Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, εάν δεν ανατρέψουμε τα σχέδιά τους», σημειώνει μεταξύ άλλων, και καλεί σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ανήμερα της ψήφισης του προϋπολογισμού, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, «για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας του λαού και αντίθεσής μας στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σημερινής καταρρέουσας κυβέρνησης».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που τάχα διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα, έχει καταθέσει προς ψήφιση ένα ακόμα προϋπολογισμό λιτότητας, φτώχειας, υποτέλειας στους δανειστές, συνέχισης των μνημονίων.

Το κακό θέατρο που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αδιάλειπτα αυτά τα τέσσερα χρόνια των μνημονίων επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά, όπως και οι απειλές, ο εκφοβισμός κατά της κοινωνίας. Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, απόλυτα υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και των παράλογων απαιτήσεων τους, επιχειρεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά ως διαπραγμάτευση την πρόσδεσή της στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, την τυφλή προσήλωσή της στα ντόπια και διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα, σε βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, της οικονομίας, του τόπου.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από τους λεονταρισμούς του πρωθυπουργού με δηλώσεις για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Σήμερα, ο ίδιος σε μια ακόμα πολιτική κυβίστηση, από τις πολλές της πολιτικής του διαδρομής, ταπεινά εκλιπαρεί για ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στις καρέκλες τους, με κάθε μεθόδευση και κόστος για τη χώρα, τη δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματα. Η παραμονή τους στην εξουσία είναι καταστροφική για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για το μέλλον.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Έχουμε όλες και όλοι ιστορικό καθήκον να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο προστασίας της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, των αυτονόητων  δικαιωμάτων μας σε υγεία-παιδεία-εργασία, αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο αυτή την Κυριακή, 7/12, ανήμερα της ψήφισης του προϋπολογισμού στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 6 μ.μ. για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας του λαού και αντίθεσης μας στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σημερινής καταρρέουσας κυβέρνησης».

Σχόλια