default-image

Κανένα παιδί δίχως εμβόλια

Κρήτη
Κανένα παιδί δίχως εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα παιδί σε επίπεδο Κρήτης να μην μείνει δίχως τα απαραίτητα εμβόλια, είναι ο στόχος της 7ης υγειονομικής περιφέρειας που σήμερα σε σύσκεψη με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων, διέθεσε μια σειρά από εμβόλια για ανεμβολίαστα παιδιά.

Η διάθεση έγινε μετά την συγκέντρωση χρημάτων από εκδήλωση του συνδέσμου νοσηλευτών, που όπως τόνισαν ζουν καθημερινά από κοντά το πρόβλημα πολλών οικογενειών που με τεράστιο κόστος για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν κάνουν τα εμβόλια που πρέπει στα παιδιά τους.

Ολοένα και περισσότερες είναι πλέον οι οικογένειες που αδυνατούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, τα οποία εμφανίζονται εκτεθειμένα σε μια σειρά από κινδύνους για νοσήματα και λοιμώξεις.

Η λίστα με τα παιδιά που έχουν ελλιπή εμβολιασμό ξεπερνά κάθε φαντασία αν υπολογίσει κανείς εκείνα που ανήκουν σε ανασφάλιστες οικογένειες, στα οποία θα   φτάσουν τις επόμενες ημέρες τα 150 στο σύνολο εμβόλια, που κατάφερε να προμηθευτεί μετά από εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο ο σύνδεσμος νοσηλευτών.

Τα εμβόλια δόθηκαν σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου, το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στη Σητεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News