Ειδήσεις

Οι καταληψίες του Δημαρχείου Ηρακλείου ανακοινώνουν…

Σε συμβολική κατάληψη για δεύτερη ημέρα βρίσκεται το Δημαρχείο Ηρακλείου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται για τον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους «στον αγώνα του αλλά και σε κάθε μορφή αγώνα των καταπιεσμένων που υπόκεινται καθημερινά την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο», όπως αναφέρουν.

Οι νεαροί που έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη της Λότζιας με ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό το σημερινό τους πρόγραμμα.

«Σήμερα Παρασκευή 5/12, ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 26η μέρα απεργίας πείνας αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα παράλληλα με τους συντρόφους του Γ. Μιχαηλίδη (από 17/11), Α. Μπουρζούκο και Γ. Πολίτη (από 01/12)», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

«Για τη στήριξη του αγώνα αυτού τις τελευταίες μέρες τελούν υπό κατάληψη δημόσια κτίρια πανελλαδικά όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, το Δημαρχείο Ρεθύμνου, το Πολυτεχνείο Αθήνας, η ΓΣΣΕ, η Σχολή Ιατρικής Λάρισας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης κ.ά., καθώς πραγματοποιήθηκε και η επανακατάληψη του Παραρτήματος στην Πάτρα. Με την κατάληψη ενός δημοσίου κτιρίου αναδεικνύουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού αλλά και σε κάθε μορφή αγώνα των καταπιεσμένων που υπόκεινται καθημερινά την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο. Η μετατροπή των χώρων αυτών σε κέντρα αγώνα αποσκοπεί στη συσπείρωση των δυνάμεων όλων των μαχόμενων κομματιών της κοινωνίας αλλά και στη δημιουργία ορμητηρίων σ' όλη την Ελλάδα. Προτάσσουμε την οργάνωση και το συντονισμό με στόχο την εντατικοποιήση και κλιμάκωση των δράσεων ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης, μέσα και έξω από τα κελιά.

Η μέχρι τώρα ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζει πια κανένα πολιτικό κόστος αφήνοντας να εξωθηθεί η κατάσταση στα άκρα. Παράλληλα, με συγκεκριμένα τεχνάσματα (πρόταση τηλεδιάσκεψης) προσπαθεί να απογυμνώσει τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού από τον πολιτικό του χαρακτήρα και να τον εγκλωβίσει στα πλαίσια μιας απλής εκπαιδευτικής άδειας μη παραχωρώντας του μερικές στιγμές ελευθερίας. Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω τεχνάσματα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που παρεκκλίνει από το κυρίαρχο κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Μέσα από την κατάληψη αυτή αλλά και την καθημερινή μας δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία.

Η συνέλευση του κατειλημμένου Δημαρχείου καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, όσους πετιούνται έξω από τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τους καταπιεσμένους, όσους αντιλαμβάνονται την υφιστάμενη επίθεση και προτίθενται να συγκρουστούν μετωπικά με την κυρίαρχη τάξη, να γίνουν κομμάτι του αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για την απελευθέρωση των ζωών μας.

Πρόγραμμα κατειλημμένου Δημαρχείου Παρασκευής 5/12  

-Συνέλευση στις 18:00

-Τηλεφωνική επικοινωνία με το δικηγόρο του Ν. Ρωμανού, Φραγκίσκο Ραγκούση

-Προβολή ταινίας στις 22:00».

Σχόλια