default-image

Βενιζέλος: Έως τις 15 Δεκεμβρίου η τεχνική συμφωνία με την τρόικα

Ελλάδα
Βενιζέλος: Έως τις 15 Δεκεμβρίου η τεχνική συμφωνία με την τρόικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει  επιτευχθεί τεχνική συμφωνία με την τρόικα σύμφωνα με την εκτίμηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Είμαστε εν αναμονή της επιστροφής της τρόικας, πιστεύω θα επιστρέψει, αυτό είναι το μήνυμα και του χτεσινού Euro Working Group και έχουμε τη δυνατότητα, πράγματι, πριν τα Χριστούγεννα, για την ακρίβεια πριν από την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της 15ης Δεκεμβρίου να έχουμε μια τεχνική συμφωνία των επιτελείων».

Όπως επεσήμανε «θα απαιτηθεί μετά ένας νόμος για τις λεγόμενες προαπαιτούμενες ενέργειες και η επιβεβαίωση του νόμου αυτού από τους εταίρους μας για να φτάσουμε στην εκταμίευση». 

«Και στο μεταξύ», συνέχισε, «θα έχει υποβληθεί και, είμαι βέβαιος, θα έχει εγκριθεί η ελληνική πρόταση να αλλάξουμε καθεστώς, να πάμε στην προληπτική γραμμή στήριξης και από την ΕΕ και από το ΔΝΤ, γιατί το κριτήριό μας είναι τα επιτόκια δανεισμού».

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές ότι δεν μπορούν να επιβάλουν μέτρα που δεν ευνοούν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. «Κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί ή να επιβάλει μέτρα που αντί να ευνοούν σκοτώνουν την ανάπτυξη», επισήμανε.

Διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα επιβληθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας όπως το κούρεμα μισθών ή συντάξεων. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων», ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Συνάντηση  με τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση 

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι προοπτικές της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, διήρκησε δύο ώρες, και μετά το τέλος της δεν έγιναν δηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News