Ειδήσεις

«Έξυπνες» στάσεις από το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων

Από το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν πολύ σύντομα οι Χανιώτες να ενημερώνονται για τα δρομολόγια των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ της πόλης .

Η εφαρμογή αυτή προβλέπεται μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της  ανάπτυξης των τηλεματικών υπηρεσιών διαχείρισης και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού που επιχειρεί το ΚΤΕΛ  μέ στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την καλύτερη   λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η προμήθεια  του συστήματος κόστους 978.000 ευρώ θα γίνει με διεθνή δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου 2015 στα Χανιά.

Ο σχεδιασμός προβλέπει  την  επέκταση των « έξυπνων» στάσεων από 10 που είναι σήμερα σε 21.

Στις « έξυπνες» στάσεις υπάρχει ηλεκτρονικός πίνακας αγγελιών  που ενημερώνει τον επιβάτη για τον χρόνο άφιξης του δρομολογίου στα πρότυπα του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας

Επίσης προβλέπεται:

  • Επέκταση του δικτύου ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων από 16 σημεία που είναι σήμερα  σε 23.
  • Τον πλήρη έλεγχο της κίνησης των λεωφορείων από τις αφετηρίες αλλά και από ένα κεντρικό κόμβο

Ουσιαστικά  θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σταθμάρχη να ελέγχει μέσα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή την κίνηση του λεωφορείου και που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Το  γραφείο κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ θα ελέγχει που κινείται το λεωφορείο, σε πιά στάση φθάνει , αν σταμάτησε στη στάση , με πόση ταχύτητα κινείται και  αν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού.

Παράλληλα θα αναβαθμιστεί το  διαδικτυακό site του Αστικού  ΚΤΕΛ    δίνοντας την δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνεται για την ώρα άφιξης του λεωφορείου  και να λαμβάνει χρήσιμες  πληροφορίες  ενώ μέσω εφαρμογής για « έξυπνα» κινητά θα υπάρχει και η δυνατότητα στον επιβάτη να βλέπει τη ώρα θα περάσει το λεωφορείο από την στάση που τον ενδιαφέρει.

Σχόλια