default-image

Δικαστική υπάλληλος χαρίζει ζωή μετά το θάνατό της

Κρήτη
Δικαστική υπάλληλος χαρίζει ζωή μετά το θάνατό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στο δικαστικό κόσμο του Ηρακλείου, καθώς χθες έφυγε από τη ζωή μια πολύ αγαπητή γυναίκα, υπηρέτης της Δικαιοσύνης, η 52χρονη δικαστική υπάλληλος Γεωργία Μαγκουφάκη, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Από το Ηράκλειο στήθηκε ολονύχτια αερογέφυρα ζωής, καθώς η οικογένειά της βρήκε το σθένος να πει «ναι» στη δωρεά οργάνων χαρίζοντας ζωή μέσα από την απώλεια της δικής της ζωής.

Η ιδιαιτέρως αγαπητή γυναίκα, που εργάστηκε για χρόνια στο Ειρηνοδικείο Καστελίου, κατόπιν στο Εφετείο και μέχρι και πρόσφατα στο Πταισματοδικείο Ηρακλείου, έδινε για δέκα ημέρες τη μάχη για τη ζωή στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Πριν καιρό είχε υποστεί εγκεφαλικό, ωστόσο τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα για την υγεία της και βγήκε από το νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως υπέστη και δεύτερο εγκεφαλικό το οποίο της προκάλεσε αιμάτωμα και εισήχθη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, όπου για δύο περίπου εβδομάδες η οικογένειά της προσευχόταν για εκείνη νύχτα και μέρα έξω από τη Μονάδα. Η ίδια πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, μέχρι που τα ξημερώματα κατέληξε.

Η 52χρονη γυναίκα αφήνει πίσω της το σύζυγο και τις δύο κόρες της, οι οποίες αποφάσισαν πριν το θάνατό της να προχωρήσουν σε δωρεά των οργάνων της. Όταν πλέον οι ελπίδες τους εξανεμίστηκαν δε δίστασαν, παρά τον πόνο τους, να συναινέσουν στη δωρεά και μέσα από το δικό της θάνατο να χαρίσουν τη ζωή σε άλλους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας.

Ομάδες γιατρών από το Ιπποκράτειο και το Ωνάσειο βρέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο Ηράκλειο και υπό το συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων παρέλαβαν τα νεφρά, το ήπαρ και την καρδιά, ενώ οι κερατοειδείς δόθηκαν στο ΒΕΜΜΟ.

Πράξη θεάρεστη και μάλιστα σε μια εποχή που και στην Κρήτη, όπως το neakriti.gr έχει πρόσφατα αναδείξει, οι δωρεές οργάνων μειώνονται ανησυχητικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News