default-image

Ο Θ. Παπακωνσταντίνου στο "Νυν και Αεί"

Πολιτισμός
Ο Θ. Παπακωνσταντίνου στο "Νυν και Αεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από του μεγαλύτερους σύγχρονους τραγουδοποιούς της χώρας μας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στη μουσική σκηνή "Νυν και Αεί".

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος της μουσικής, ένας δημιουργός που άνοιξε καινούργιους δρόμους στο ελληνικό τραγούδι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας και φυσικά ένας από σημαντικότερους τραγουδοποιούς των τελευταίων είκοσι χρόνων έρχεται για δύο βραδιές στο Ηράκλειο για να γεμίσει με το ταλέντο του την αίθουσα του "Νυν και Αεί".

Μετά από δύο χειμώνες ενδοσκόπησης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κάνει φέτος περιορισμένες εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους, παρουσιάζοντας, εκτός των άλλων και πολλά από τα τραγούδια της πρόσφατης  δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο "Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου".

Σε αυτό το δίσκο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου καταθέτει έντεκα κομμάτια - αγκάθινα στεφάνια, βάζει φωτιά σε καθρέφτες, κλέβει μετάξι από κουκούλια, φλερτάρει με φάσμα χαμένο του πόθου του (που θα έλεγε και ο Μανώλης Αναγνωστάκης), ζωγραφίζει τη δική του Αλίκη στη Χώρα των Τραυμάτων, θυμάται το ανορθόδοξο μεγαλείο του Γκόγια, τραβιέται μέχρι του Διγενή τ' αλώνια, ακούει το θρήνο νά 'ρχεται απ' το βυθό της Λαμπεντούζας και ντρέπεται ως Έλληνας για τη χώρα του, που με φράγματα κρατά την ώσμωση του κόσμου.

Μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου η πληθωρική, χειμαρρώδης, διαχυτική, αληθινή πάνω στη σκηνή, με μια ειλικρίνεια που σε σκλαβώνει, η Ματούλα Ζαμάνη, η οποία ξέρει όσο κανείς άλλος να συνδυάζει το τραγούδι και το stand up comedy. Με έναν κατάδικο της σαγηνευτικό τρόπο.

Μαζί του οι συνοδοιπόροι των τελευταίων χρόνων εκτός από την Ματούλα Ζαμάνη και οι μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Σωτήρης Ντούβας, Κώστας Παντέλης, Κωστής Χριστοδούλου και Αντώνης Μαράτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News